Nederland Wereldwijd

Reisadvies Guinee

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Guinee is geel en voor een deel oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Na de staatsgreep in het najaar van 2021 is een overgangsregering samengesteld, die de nationale verkiezingen moet voorbereiden. Over het algemeen is het in het land rustig. Toch kunnen op verschillende plaatsen in het land protesten en samenscholingen ontstaan. Vermijd deze samenscholingen, want in het verleden waren die niet altijd vreedzaam. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Lees voor meer informatie over veiligheid de rubriek Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 24-05-2023
Nog steeds geldig op: 07-12-2023

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied met Mali en Ivoorkust. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies