Nederland Wereldwijd

Reisadvies Guinee

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het reisadvies van Guinee is oranje. In september 2021 is de vorige Guineese president Alpha Condé afgezet in een militaire staatsgreep. Deze staatsgreep is uitgevoerd door kolonel Mamady Doumbouya. Doumbouya is begin oktober 2021 beëdigd als interim-president. Hierna is een overgangsregering samengesteld, die nationale verkiezingen moet voorbereiden. Over het algemeen is het in het hele land rustig. Vermijd protesten en samenscholingen, want in het verleden waren die niet altijd vreedzaam. Volg de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Zie voor meer informatie over de veiligheidssituatie de rubriek Veiligheidsrisico’s. Lees het hele reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 21-04-2022
Nog steeds geldig op: 28-11-2022

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • De kleurcode van het reisadvies voor Guinee is oranje. Het is niet veilig om naar oranje gebied op vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.
  • Verblijft u in Guinee? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.       
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies