NederlandWereldwijd

Reisadvies Guinee

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Guinee is geel en voor een deel oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. In Guinee heeft in december 2023 een zware ontploffing plaatsgevonden in het centrale brandstofdepot in Kaloum, een wijk in de hoofdstad Conakry. Door de explosie heeft het hele land te maken met een brandstoftekort. Ook zijn de prijzen van levensmiddelen gestegen. Over het algemeen is het in Guinee rustig. Toch kan op verschillende plaatsen in het land sociale onrust ontstaan. Vermijd samenscholingen. In het verleden waren die niet altijd vreedzaam. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Lees meer over veiligheid onder Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 22-02-2024
Nog steeds geldig op: 13-04-2024

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied met Mali en Ivoorkust. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies