Nederland Wereldwijd

Reisadvies Gabon

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Gabon is oranje. Reis alleen naar Gabon als het noodzakelijk is. Sinds 29 augustus 2023 is het leger aan de macht na een staatgreep. Er is een verhoogd risico op protesten in het hele land. Het leger heeft de noodtoestand uitgeroepen en een avondklok ingesteld tussen 18.00 en 06.00 uur. Vanaf 2 september 2023 heeft het leger van Gabon de landsgrenzen weer geopend. Het (internationale) luchtverkeer is hervat. Houd rekening met nog beperkt (internationaal) luchtverkeer. Bent u in Gabon? Houd er rekening mee dat de veiligheidssituatie in het land snel kan verslechteren. Vermijd protesten en demonstraties. Volg de instructies van de lokale autoriteiten. Lees meer over veiligheid onder Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 18-09-2023
Nog steeds geldig op: 04-12-2023

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is.

  • Reis alleen naar Gabon als het noodzakelijk is. Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar Gabon? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies