Nederland Wereldwijd

Reisadvies Ethiopië

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het reisadvies van Ethiopië is voor het grootste deel geel met een deel oranje en rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Door aanhoudende strijd in en rondom Tigray blijft de situatie in het noorden van Ethiopië onzeker en instabiel. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 06-04-2022
Nog steeds geldig op: 01-07-2022

Rood: niet reizen

  • Het is te gevaarlijk om naar rode gebieden te reizen. Reis niet naar de regio Tigray en het grensgebied  tussen Tigray en de regio’s Amhara en Afar, de regio Benishangul Gumuz en delen van Oromia en het zuidoosten van Somali. Dit geldt ook voor de gebieden buiten de hoofdwegen/steden binnen 10 kilometer van de grens met alle omringende landen behalve voor wat betreft de grens met Djibouti.
  • Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Het is niet veilig om naar oranje gebied op vakantie te gaan. Reis alleen als het noodzakelijk is naar de regio Gambella, de Gedeo zone in de SNNPR regio, de stad Jijiga en het noordwestelijke deel van de Somali regio. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • De kleurcode voor een groot deel van Ethiopië is geel. U kunt reizen naar geel gebied. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona.
  • Naar Ethiopië? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in Ethiopië? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent. Dit kan ook via e-mail aan de ambassade ADD-CA@minbuza.nl.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies