Nederland Wereldwijd

Reisadvies El Salvador

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor El Salvador is geel en voor de grensstrook met Guatemala en Honduras oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 13-02-2023
Nog steeds geldig op: 02-12-2023

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • De kleurcode van het reisadvies voor El Salvador is langs de grens met de buurlanden Honduras en Guatemala oranje. Dit betekent dat het nu niet veilig is om daarheen op vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico's

  • De kleurcode van het reisadvies voor de rest van El Salvador is geel. U kunt naar El Salvador reizen, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Verblijft u in El Salvador? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies