Nederland Wereldwijd

Reisadvies Egypte

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het reisadvies voor Egypte is geel, oranje en rood. Van 6 november 2022 tot en met 19 november 2022 vindt een internationale klimaatconferentie (COP27) plaats in de badplaats Sharm El Sheikh. Deze conferentie zal worden bezocht door een groot aantal wereldleiders en tienduizenden deelnemers vanuit de gehele wereld. In deze periode zullen er strengere veiligheidsmaatregelen op het vliegveld van Sharm El Sheikh zijn. Daarom kunnen de wegen van en naar het conferentiecentrum en de hotels, waar deelnemers verblijven, gesloten zijn. Houd hier rekening mee als u in deze periode een toeristische reis gaat maken naar de badplaats Sharm El Sheikh. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 17-08-2022
Nog steeds geldig op: 25-09-2022

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar Noord-Sinaï, het grensgebied met Libië, de Hala’ib-driehoek en het grensgebied Bir Tawil. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de woestijn ten westen van de Nijl en naar het noordelijke deel van Zuid-Sinaï boven de St Katherine-Nuweiba road. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar de oranje gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: er zijn risico's

  • U kunt reizen naar het gele gebied. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Er zijn inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland. Lees meer over hoe u het land kunt inreizen en over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u in Egypte? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies