NederlandWereldwijd

Reisadvies Dominica

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Reist u naar Dominica? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.
Laatst gewijzigd op: 21-05-2024
Nog steeds geldig op: 23-06-2024

In het kort

De kleurcode van het reisadvies voor Dominica is groen. U kunt erheen reizen. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s.

E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u op Dominica of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Verder in dit reisadvies

Op Dominica is geen acute dreiging van terrorisme. Maar net zoals in veel andere landen, kan ook hier een terroristische aanslag plaatsvinden. Wees alert op drukke plaatsen en volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Er is op Dominica weinig criminaliteit. Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Drugs

U mag op Dominica geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. Op Dominica zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Dominica reizen? U kunt daar te maken krijgen met strenge straffen. Seksuele handelingen tussen personen van hetzelfde geslacht zijn verboden en strafbaar. U riskeert een zware gevangenisstraf. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

Tropische stormen (orkanen)

Op Dominica komen tussen juni tot en met november tropische stormen voor. Bekijk de actuele weersomstandigheden op de website van het Severe Weather Information Centre (Informatie in het Engels).

Aardbevingen

Op Dominica komen regelmatig aardbevingen voor. Lees meer over aardbevingen op de website van het USGS Earthquake Hazards Program (informatie in het Engels).

Krijgt u op Dominica met natuurgeweld te maken?

 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten, bijvoorbeeld de brandweer of politie.
 • Houd de (lokale) media in de gaten. De situatie kan snel veranderen.
 • Neem contact op met de lokale autoriteiten, uw hotel of reisorganisatie als u een vraag heeft over de actuele situatie.

Lokale hulpdiensten

Heeft u direct hulp nodig op Dominica? Neem contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer: 911

Nood- of crisissituatie

 • Bent u op Dominica en bent u in nood? Bijvoorbeeld: u bent opgenomen in het ziekenhuis, of u bent bestolen. Lees wat u kunt doen in geval van nood.
 • Komt u in een crisissituatie terecht (zoals politieke onrust, een terroristische aanslag of natuurgeweld)? Lees wat u kunt doen in een crisissituatie.
 • Laat uw familie/vrienden weten hoe het met u gaat.
 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
 • Maakt u een georganiseerde reis? Houd contact met uw reisorganisatie.
 • Heeft u hulp nodig? Neem contact op met uw reisverzekeraar of met de Nederlandse ambassade.

Contactgegevens Nederlandse ambassade in geval van nood

Nederlandse ambassades en consulaten-generaal zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het contactcenter van NederlandWereldwijd op telefoonnummer +31 247 247 247 of via WhatsApp: +31 6 82 38 77 96.

Geen Nederlandse ambassade op Dominica

Er is geen Nederlandse ambassade op Dominica. Neem in geval van nood contact op met de Nederlandse ambassade in Port of Spain, Trinidad en Tobago
In een noodgeval kunt u ook terecht bij de honorair consul van Nederland in Roseau.
 

Reisverzekering

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die extra kosten dekt. Bijvoorbeeld van ziekenhuisopname, of als u naar Nederland moet worden vervoerd (repatriëring). Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Voor een reis naar Dominica is een goede reisverzekering extra belangrijk. Want de gezondheidszorg is beperkt. Als u in het ziekenhuis belandt, moet u mogelijk naar een ander land worden overgebracht voor medische zorg.
 • Gaat u een (extreme) sport beoefenen? Sluit een extra verzekering af.

Visum

Of u een visum nodig heeft, hangt af van hoelang u op Dominica blijft:

 • Blijft u 90 dagen of korter op Dominica? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u geen visum nodig.
 • Blijft u langer dan 90 dagen op Dominica? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u toestemming nodig van de immigratiedienst van Dominica.

Neem contact op met de ambassade van Dominica in Londen voor meer informatie.

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort (en eventueel toestemming van de immigratiedienst) nodig voor een reis naar Dominica. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft om te reizen met een minderjarig kind en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Rijbewijs

Op Dominica is uw Nederlandse rijbewijs niet geldig. U moet een lokaal rijbewijs aanvragen bij aankomst. U moet daarbij uw Nederlandse rijbewijs laten zien. Lees meer over rijden op Dominica op de website van de ANWB.

Reisvaccinaties

Medicijnen

Bagageregels