Nederland Wereldwijd

Reisadvies Djibouti

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Djibouti is voor het grootst deel geel en langs de grenzen met Eritrea en Somalië rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. In het grensgebied met Eritrea zijn militairen actief en kunnen landmijnen liggen. In het gebied dat grenst aan Somalië is een verhoogd risico op terrorisme en ontvoeringen. Lees meer over veiligheid in de rubriek Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 09-02-2023
Nog steeds geldig op: 01-04-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de grensgebieden met Eritrea en Somalië. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar deze grensgebieden? Dan is dat uw eigen verantwoordelijkheid. In rode gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Er zijn corona-inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland. Lees meer over hoe u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u in Djibouti? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies