Nederland Wereldwijd

Reisadvies Centraal-Afrikaanse Republiek

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor de Centraal-Afrikaanse Republiek is rood, want er zijn grote veiligheidsrisico’s. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. In een groot deel van het land zijn gewapende rebellengroepen actief. De situatie in het hele land is gespannen en niet stabiel. Zie voor meer informatie over de veiligheidssituatie de rubriek Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 11-01-2023
Nog steeds geldig op: 10-06-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de Centraal-Afrikaanse Republiek. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar rood gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.
  • Verblijft u in de Centraal-Afrikaanse Republiek? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.       
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies

Kaart bij reisadvies Centraal-Afrikaanse Republiek

Kaart bij reisadvies Centraal-Afrikaanse RepubliekDownload kaart bij reisadvies Centraal-Afrikaanse Republiek (PDF, 238 kB)