Nederland Wereldwijd

Reisadvies Burundi

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Burundi is geel en een deel rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Reis niet naar rode gebieden. De overheid van Burundi heeft de corona-inreismaatregelen veranderd. Lees meer informatie in de rubriek Corona en gezondheid.
Laatst gewijzigd op: 26-01-2023
Nog steeds geldig op: 29-03-2023

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar het grensgebied met de Democratische Republiek Congo (DRC) ten westen van de RN5, naar en door het Kibira National Park en het westelijke grensgebied met Rwanda ten noorden van de RN10 (tussen de DRC en het Kibirawoud). Reis ook niet op de RN5 (de meest directe weg tussen Bujumbura en Bukavu) en op de RN9 (tussen Bubanza en Bukinanyana, langs het Kibirawoud) tussen 18.00 uur ‘s avonds en 8.00 uur ’s morgens. Het is te gevaarlijk om naar rode gebieden te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naar toe. 
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn veiligheidsrisico’s

Verder in dit reisadvies