NederlandWereldwijd

Reisadvies Britse Maagdeneilanden

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Reist u naar de Britse Maagdeneilanden? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.
Laatst gewijzigd op: 15-05-2024
Nog steeds geldig op: 21-06-2024

In het kort

De kleurcode van het reisadvies voor de Britse Maagdeneilanden is groen. U kunt erheen reizen. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s.

E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u op de Britse Maagdeneilanden of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Verder in dit reisadvies

Er is weinig criminaliteit op de Britse Maagdeneilanden. Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Drugs

U mag op de Britse Maagdeneilanden geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. Op de Britse Maagdeneilanden zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar de Britse Maagdeneilanden reizen? De wetten en de gebruiken in dit land tegenover lhbtiq+ personen zijn vergelijkbaar met die van Nederland. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

Orkanen

Op de Britse Maagdeneilanden komen orkanen voor. Vooral tussen juni en november. Lees informatie over orkanen op de website van National Hurricane Center (informatie in het Engels).

Aardbevingen

Aardbevingen kunnen voorkomen op de Britse Maagdeneilanden. Lees informatie over aardbevingen op de website van USGS Earthquake Hazards (informatie in het Engels).

Wat kunt u doen bij natuurgeweld?

Op de Britse Maagdeneilanden is een risico op aardbevingen en orkanen. Krijgt u hiermee te maken?

 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten, bijvoorbeeld de brandweer of politie.
 • Houd de (lokale) media in de gaten. De situatie kan snel veranderen.
 • Neem contact op met de lokale autoriteiten, uw hotel of reisorganisatie als u een vraag heeft over de actuele situatie.

Lokale hulpdiensten

Heeft u direct hulp nodig op de Britse Maagdeneilanden? Neem contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Algemeen alarmnummer (politie): 999
 • Ambulance: 999
 • Brandweer: 999

Nood- of crisissituatie

 • Bent u op de Britse Maagdeneilanden en bent u in nood? Bijvoorbeeld: u bent opgenomen in het ziekenhuis, of u bent bestolen. Lees wat u kunt doen in geval van nood.
 • Komt u in een crisissituatie terecht (zoals politieke onrust, een terroristische aanslag of natuurgeweld)? Lees wat u kunt doen in een crisissituatie.
 • Laat uw familie/vrienden weten hoe het met u gaat.
 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.
 • Maakt u een georganiseerde reis? Houd contact met uw reisorganisatie.
 • Heeft u hulp nodig? Neem contact op met uw reisverzekeraar of met de Nederlandse ambassade.

Contactgegevens Nederlandse ambassade in geval van nood

Nederlandse ambassades en consulaten-generaal zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het contactcenter van NederlandWereldwijd op telefoonnummer +31 247 247 247 of via WhatsApp: +31 6 82 38 77 96.

Geen Nederlandse ambassade op de Britse Maagdeneilanden

Er is geen Nederlandse ambassade op de Britse Maagdeneilanden. Neem in geval van nood contact op met de Nederlandse ambassade in Port of Spain, Trinidad en Tobago.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Reisverzekering

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die extra kosten dekt. Bijvoorbeeld van ziekenhuisopname, of als u naar Nederland moet worden vervoerd (repatriëring). Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Voor een reis naar de Britse Maagdeneilanden is een goede reisverzekering extra belangrijk. Want de gezondheidszorg is beperkt. Als u in het ziekenhuis belandt, moet u mogelijk naar een ander land worden overgebracht voor medische zorg.
 • Gaat u een (extreme) sport beoefenen? Sluit een extra verzekering af.

Paspoort

 • U heeft een geldig paspoort nodig om naar de Britse Maagdeneilanden te reizen.
 • Uw Nederlandse paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van aankomst in het land.

Visum

Of u een visum nodig heeft, hangt af van hoelang u op de Britse Maagdeneilanden blijft:

 • Blijft u 90 dagen of korter op de Britse Maagdeneilanden? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u geen visum nodig.
 • Blijft u langer dan 90 dagen op de Britse Maagdeneilanden? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u een visum nodig.

Neem contact op met de Britse ambassade in Den Haag voor meer informatie over visa.

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort en eventueel een visum nodig voor een reis naar de Britse Maagdeneilanden. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft om te reizen met een minderjarig kind en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Rijbewijs

Uw Nederlandse rijbewijs is maximaal 30 dagen geldig op de Britse Maagdeneilanden. Lees meer over rijden op de Britse Maagdeneilanden op de website van de ANWB.

Reisvaccinaties

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

 • Neem voldoende medicijnen mee, ook voor extra dagen.
 • Check of u een medicijnverklaring nodig heeft om uw medicijnen mee te mogen nemen naar de Britse Maagdeneilanden.
 • Neem de medicijnen altijd mee in de originele verpakking.

Bagageregels