Nederland Wereldwijd

Reisadvies Brazilië

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Brazilië is geel; er zijn veiligheidsrisico’s. Er zijn inreismaatregelen wegens corona. Lees meer hierover in de rubriek Corona en gezondheid. In Brazilië worden in oktober 2022 nationale verkiezingen gehouden. In de campagneperiode kunnen de gemoederen verhit raken en zou bij politieke evenementen onrust kunnen ontstaan. Reizigers wordt aanbevolen manifestaties en andere politieke evenementen te vermijden en zich goed over eventuele risico’s te laten informeren. Lees meer in de rubriek Veiligheidsrisico’s. Lees het hele reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 23-09-2022
Nog steeds geldig op: 25-09-2022

Geel: let op, er zijn risico’s

  • De kleurcode van het reisadvies voor Brazilië is geel. U kunt naar Brazilië reizen, maar de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Let op: er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona. Lees meer over of u het land kunt inreizen en over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u in Brazilië? Registreert u zich dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies