NederlandWereldwijd

Reisadvies Brazilië

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Brazilië is voor het grootste deel van het land geel, met een klein deel oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Er zijn veiligheidsrisico’s in het grensgebied tussen Brazilië en Venezuela en tussen Brazilië en Guyana. Op 3 december 2023 vond er in Venezuela een referendum plaats over het inlijven van de Essequibo-regio in het westen van Guyana bij Venezuela. De veiligheidssituatie bij de grens met deze landen kan plotseling verslechteren. Daarnaast zijn er drugshandelaren en gewapende groepen actief in het grensgebied en is er risico op ontvoering. Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied met Venezuela en Guyana. Volg het lokale nieuws. Volg aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.
Laatst gewijzigd op: 09-02-2024
Nog steeds geldig op: 18-04-2024

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar het grensgebied tussen Brazilië en Venezuela en tussen Brazilië en Guyana. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar het oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar de rest van Brazilië, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies