Nederland Wereldwijd

Reisadvies Bolivia

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het aantal gewelddadige incidenten in de cocaproducerende gebieden in de Chapare-regio lijkt af te nemen. De kleurcode van het reisadvies voor deze gebieden gaat daarom van rood naar oranje. De kleur van het reisadvies voor de rest van Bolivia is geel. Lees meer onder Veiligheidsrisico’s. Er is in Bolivia een verhoogd risico op politieke onrust en demonstraties. Dit kan mogelijk leiden tot wegblokkades. Blijf op de hoogte van de actuele situatie door het lokale nieuws goed in de gaten te houden. Lees het hele reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 15-03-2023
Nog steeds geldig op: 28-11-2023

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de cocaproducerende gebieden in de Chapare-regio ten oosten van de stad Cochabamba. Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. In oranje gebieden kan de Nederlandse ambassade u minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn veiligheidsrisico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies