Nederland Wereldwijd

Reisadvies Bolivia

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Bolivia is geel en voor een klein deel rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Op 19 januari 2023 is voor de regio Santa Cruz een waarschuwing afgegeven voor Dengue (knokkelkoorts) vanwege een alarmerende stijging van het aantal gevallen dit jaar. Er is momenteel een verhoogd risico op politieke onrust en demonstraties. Dit kan mogelijk leiden tot wegblokkades. Blijf op de hoogte van de actuele situatie door het lokale nieuws goed in de gaten te houden. Lees meer hierover in de rubriek Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 03-02-2023
Nog steeds geldig op: 04-02-2023

 Rood: niet reizen

  • Reis niet naar het gebied ten noorden van de stad Cochabamba in de Chapare-regio is rood. Het is te gevaarlijk is om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar dit gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn veiligheidsrisico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Er zijn corona-inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland. Lees meer over hoe u het land kunt inreizen en over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u in Bolivia? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies