NederlandWereldwijd

Reisadvies Bangladesh

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Bangladesh is geel met een deel oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Op 7 januari 2024 zijn er parlementaire verkiezingen in Bangladesh. Houd in de periode rond de verkiezingen rekening met politieke bijeenkomsten, demonstraties, blokkades en hartals (gewelddadige stakingen). Lees meer over de veiligheidssituatie onder Veiligheidsrisico’s.
Laatst gewijzigd op: 27-11-2023
Nog steeds geldig op: 25-02-2024

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de regio Chittagong Hill Tracts (inclusief de grensgebieden met Myanmar en India). Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Reist u naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid uw reis goed voor. De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.
  • Reist u naar de Chittagong Hill Tracts? Neem contact op met de Bangladeshi autoriteiten om hen te informeren en toestemming te regelen.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt reizen naar de rest van Bangladesh, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis goed voor en let op.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies