Nederland Wereldwijd

Reisadvies Bangladesh

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het reisadvies voor Bangladesh is geel met een deel oranje. De overheid van Bangladesh heeft de inreisvoorwaarden aangepast. Er is geen quarantaineplicht meer bij aankomst. Lees meer informatie in de rubriek Corona en gezondheid. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 09-06-2022
Nog steeds geldig op: 01-07-2022

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • De kleurcode voor de regio Chittagong Hill Tracts, het grensgebied met Myanmar en het grensgebied met India is oranje. Dit betekent dat het nu niet veilig is om naar deze gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid en bereid u zich goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt. 

Geel: let op, er zijn veiligheidsrisico’s

  • De kleurcode van het reisadvies van Bangladesh is voor het grootste deel geel, behalve de regio Chittagong Hill Tracts, het grensgebied tussen Bangladesh en Myanmar en het grensgebied tussen Bangladesh en India.
  • U kunt reizen naar geel gebied. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor. Er gelden inreisvoorwaarden.
  • Naar Bangladesh reizen? Lees meer informatie of u het land kunt inreizen en over de lokale coronamaatregelen in Bangladesh in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u in Bangladesh? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit Bangladesh? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies