Nederland Wereldwijd

Reisadvies Bangladesh

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Bangladesh is geel met een deel oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit betekent. Eind 2023/begin 2024 zijn er parlementaire verkiezingen in Bangladesh (datum is nog niet bekend). In de aanloop naar deze verkiezingen zullen politieke bijeenkomsten en demonstraties gehouden worden, waarbij geweld kan ontstaan. Blijf extra waakzaam in de periode voor en tijdens de verkiezingen. Vermijd samenscholingen en volg het lokale nieuws.
Laatst gewijzigd op: 24-06-2023
Nog steeds geldig op: 23-09-2023

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de regio Chittagong Hill Tracts (inclusief de grensgebieden met Myanmar en India). Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn. Een toeristische reis is geen noodzakelijke reis.
  • Reist u naar deze gebieden? Dit is uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid uw reis goed voor.
  • Reist u naar de Chittagong Hill Tracts? Neem contact op met de Bangladeshi autoriteiten om hen te informeren en voor het regelen van toestemming.
  • Komt u in de problemen? De Nederlandse ambassade kan u waarschijnlijk minder goed helpen.

Geel: let op, er zijn risico’s

  • U kunt naar het gele gebied reizen, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Verder in dit reisadvies