Nederland Wereldwijd

Reisadvies Bangladesh

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Eind 2023/begin 2024 zijn er verkiezingen in Bangladesh (datum is nog niet bekend). In de aanloop naar deze verkiezingen zullen politieke bijeenkomsten en demonstraties gehouden worden, waarbij geweld kan ontstaan. Blijf extra waakzaam in de periode voor en tijdens de verkiezingen. Vermijd samenscholingen en volg het lokale nieuws. Er gelden nog corona-inreisvoorwaarden voor Bangladesh. De kleurcode van het reisadvies voor Bangladesh is geel met een deel oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 17-02-2023
Nog steeds geldig op: 24-03-2023

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de regio Chittagong Hill Tracts, dit deel van het grensgebied met Myanmar en het grensgebied met India. Het is niet veilig om naar oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn veiligheidsrisico’s

  • U kunt reizen naar het gele gebied. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Er zijn corona-inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland. Lees meer over hoe u het land kunt inreizen en over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u in Bangladesh? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies