Nederland Wereldwijd

Reisadvies Azerbeidzjan

Ministerie van Buitenlandse Zaken

De kleurcode van het reisadvies voor Azerbeidzjan is geel met een deel rood. Lees in de rubriek Veiligheidsrisico’s wat dit voor u betekent. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Reis niet naar Nagorno-Karabach en de omliggende districten. Reis ook niet naar het grensgebied met Armenië of met de noordelijke Kaukasus. Lees het hele reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 24-10-2022
Nog steeds geldig op: 04-02-2023

Rood: niet reizen

  • De kleurcode van het reisadvies voor het grensgebied met de (Russische) noordelijke Kaukasus, Nagorno-Karabach en omringende districten en de grens met Armenië is rood. Dit betekent dat het te gevaarlijk is om naar deze gebieden in Azerbeidzjan te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar deze gebieden in Azerbeidzjan? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico's

  • De kleurcode van het reisadvies voor de rest van Azerbeidzjan is geel. Dit betekent dat de veiligheidssituatie anders is dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Let op: Azerbeidzjan heeft de landsgrenzen met Georgië, Iran, Rusland en Turkije gesloten voor reizen over land op basis van ‘bijzondere COVID-19 quarantaine omstandigheden’. De grens met Armenië is permanent gesloten.
  • Er gelden corona-inreisvoorwaarden in Azerbeidzjan. Lees meer over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u in Azerbeidzjan? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies