Nederland Wereldwijd

Reisadvies Azerbeidzjan

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het reisadvies voor Azerbeidzjan is geel met een deel rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Reis niet naar Nagorno-Karabach en de omliggende districten. Reis ook niet naar het grensgebied met de noordelijke Kaukasus. Meer informatie over de in Azerbeidzjan en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek Coronavirus. Lees het hele reisadvies.
Laatst gewijzigd op: 21-04-2022
Nog steeds geldig op: 29-06-2022

Rood: niet reizen

  • De kleurcode van het grensgebied met de (Russische) noordelijke Kaukasus, de Nagorno-Karabach en omringende districten en de grens met Armenië is rood. Dit betekent dat het te gevaarlijk is om naar deze gebieden in Azerbeidzjan te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar Azerbeidzjan? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico's

  • De kleurcode voor de rest van Azerbeidzjan is geel. U kunt reizen naar Azerbeidzjan. Maar let op: er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona. Bereid uw reis daarom goed voor.
  • Naar Azerbeidzjan? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in Azerbeidzjan? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies