Nederland Wereldwijd

Reisadvies Amerikaans-Samoa

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het reisadvies voor Amerikaans-Samoa is groen. Er geldt echter nog steeds een inreisverbod voor buitenlandse toeristen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 08-09-2022
Nog steeds geldig op: 05-06-2023

Groen

  • De kleurcode van het reisadvies voor Amerikaans-Samoa is groen. Dit betekent dat de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar zijn met die in Nederland.
  • U kunt niet zomaar naar Amerikaans-Samoa reizen. Er geldt een inreisverbod voor alle buitenlandse toeristen. Alleen ingezetenen van Amerikaans-Samoa, personen met een verblijfsvergunning voor Amerikaans-Samoa en personen met toestemming van de autoriteiten van Amerikaans-Samoa mogen het land inreizen. Er zijn inreisbeperkingen en quarantainemaatregelen voor deze reizigers.
  • Er zijn inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland. Lees meer over hoe u het land kunt inreizen en over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
  • Verblijft u op Amerikaans-Samoa? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Verder in dit reisadvies