Reisadvies Togo | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 26-07-2018 | Nog steeds geldig op: 17-02-2019

Dit reisadvies is opnieuw beoordeeld. Er is geen reden voor inhoudelijke aanpassingen.

Download 'Kaart bij reisadvies Togo' (PDF, 122 kB)

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Accra (Ghana), inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel van dit advies is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

Naar boven

De laatste ontwikkelingen

De komende tijd kunnen demonstraties voorkomen tegen de huidige regering. Deze kunnen tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties.

Blijf op de hoogte: download de 24/7 BZ Reis app in Google Play of de App Store.

Blijf bereikbaar in crisissituaties

Laat uw gegevens achter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ontvang een e-mail bij een gewijzigd reisadvies en een sms bij een crisissituatie. Laat extra gegevens achter zodat u beter vindbaar bent in een crisissituatie.

Naar boven

Algemeen

Demonstraties

In de hoofdstad Lomé en in andere grote steden in het land kunnen demonstraties voorkomen. Deze kunnen tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties. 

Informeer naar veiligheidssituatie ter plaatse

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. U kunt bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws volgen via de (sociale) media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Slechte verkeersveiligheid

De wegen in Togo zijn slecht en onverlicht. Reis daarom niet na zonsondergang. Vooral tijdens het regenseizoen (mei tot en met november) zijn de wegen vaak moeilijk begaanbaar.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 117 (politie), brandweer (118) (deze telefoonnummers worden niet altijd beantwoord).

Geen Nederlandse ambassade in Togo

Er is geen Nederlandse ambassade in Togo. Neem bij vragen contact op met de Nederlandse ambassade in Accra, Ghana.

Heeft u hulp nodig?

Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is het 24/7 BZ Contactcenter altijd bereikbaar via +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ.

U kunt in de hoofdstad Lomé ook terecht bij de ambassade van Frankrijk of Duitsland.

Naar boven

Onveilige gebieden

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar Togo. Vooral in de hoofdstad Lomé. Dit heeft te maken met criminaliteit. Zie de rubriek ‘Criminaliteit’.

Naar boven

Criminaliteit

Houd rekening met berovingen en soms ook gewelddadige overvallen in Togo. Vooral op de boulevard in Lomé, bij stranden en markten kunt u een doelwit zijn.

Heeft u een betrouwbaar contactpersoon in Togo? Vraag deze dan u te begeleiden bij uw aankomst en vertrek in Togo.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Ga niet na zonsondergang alleen de straat op;
  • draag geen opvallende sieraden, horloge of juwelen;
  • draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een money-belt;
  • bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.

Internetfraude

Pas op voor internetfraude als u via internet zakelijke contacten in Togo heeft gelegd. Internetfraude gebeurt vaak bij specialistische opdrachten. Laat daarom de referenties van uw contacten natrekken.

Naar boven

Lokale wetten, regels en gebruiken

Elk land heeft eigen wetten, regels en gebruiken. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Als u een land bezoekt, moet u zich hieraan houden. Net zoals de inwoners van het land zelf. Als u dat niet doet, kunt u ernstig in de problemen komen.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit is strafbaar in Togo. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee. 

Naar boven

Blijf bereikbaar in noodsituaties

Laat uw gegevens achter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ontvang een e-mail bij een gewijzigd reisadvies en een sms bij een crisissituatie. Laat extra gegevens achter zodat u beter vindbaar bent in een crisissituatie.

Naar boven

Gezondheid

Evacuatie bij medische problemen

Medische voorzieningen in het buitenland kunnen beperkt zijn. Als u een ongeluk krijgt of ziek wordt, kan het nodig zijn dat u medisch geëvacueerd wordt. Bijvoorbeeld naar een land in de buurt of naar Nederland. De kosten van een medische evacuatie zijn hoog. Houd hier rekening mee en raadpleeg voorafgaand aan uw reis uw reisverzekering. Worden deze kosten niet door uw zorgverzekeraar gedekt? Zorg dan voor een goede reisverzekering.  

Dokter of ziekenhuis

Moet u in het buitenland naar de dokter of in een ziekenhuis worden opgenomen? Dan dekt uw basiszorgverzekering deze kosten meestal. Het bedrag dat wordt gedekt, is maximaal gelijk aan de kosten van de behandeling in Nederland. In sommige landen zijn deze kosten hoger dan in Nederland. Het is daarom belangrijk u hiervoor extra te verzekeren. Dat kan via een aanvulling op uw basiszorgverzekering of door een reisverzekering met medische kosten af te sluiten.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Naar boven

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa voor Togo kunt u krijgen bij de ambassade van Togo in Brussel. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Naar boven

Wijs op reis

Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Naar boven