Reisadvies Taiwan | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 11-01-2022 | Nog steeds geldig op: 22-01-2022

Er gelden nieuwe inreismaatregelen bij aankomst in Taiwan. Bij aankomst in Taiwan moet u een negatief PCR-testresultaat laten zien, die niet ouder is dan 48 uur voor vertrek van de vlucht. Alle reizigers, uit elk land, moeten bij aankomst in Taiwan verplicht een nieuwe PCR-test doen. U wacht het testresultaat in het terminalgebouw af. Bij een negatief testresultaat mag u uw reis voortzetten naar uw quarantainebestemming voor de verplichte 14 dagen quarantaine (hotel of onder voorwaarden gedeeltelijk thuis). Bij een positief testresultaat wordt u geïsoleerd van andere reizigers en naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling. Het reisadvies voor Taiwan is geel. Er geldt nog steeds een inreisverbod voor alle buitenlandse reizigers behalve bij hoge uitzondering en met toestemming van de Taiwanese autoriteiten. Dit geldt bijvoorbeeld voor studenten. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Geel: let op, er zijn risico’s

 • De kleurcode van het reisadvies voor Taiwan is geel. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland.
 • Naar Taiwan? Alleen bij hoge uitzondering en met toestemming van de Taiwanese autoriteiten kunt u Taiwan inreizen. Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.
Kaart bij reisadvies Taiwan
Download 'Kaart bij reisadvies Taiwan' (PDF, 122 kB)

Reischecklist Taiwan

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Taiwan favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @24/7BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de Netherlands Office Taipei.

Reisdocumenten & visa

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld en mobiele telefoon

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Taiwan. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.

Gezondheid

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen

 • Neem geen drugs mee naar Taiwan. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).
Naar boven

Veiligheidsrisico’s

Criminaliteit

Er is weinig criminaliteit in Taiwan. Neem de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen zoals:

 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek. Bijvoorbeeld in de kluis van het hotel.
 • Doe altijd aangifte bij de lokale politieautoriteiten.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Natuurgeweld

Op Taiwan komen regelmatig aardbevingen voor. Van mei tot en met november kunnen tyfoons voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het Central Weather Bureau (informatie in het Engels)

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Taiwan en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met het ministerie van Buitenlandse Zaken via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Naar boven

Coronavirus

Inreisbeperkingen Taiwan

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs - DCC) Taiwan inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Als landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Er geldt een inreisverbod voor bijna alle buitenlandse reizigers.

Uitgezonderd zijn:

 • Taiwanezen en hun familieleden
 • Reizigers met een Taiwanese verblijfsvergunning (ARC) met hun (getrouwde) partners en minderjarige kinderen.
 • Buitenlandse studenten die studeren aan een universiteit in Taiwan. Hiervoor gelden speciale voorwaarden.

Bij eventuele noodgevallen of om humanitaire redenen kan een verzoek voor een speciaal toegangsvisum aangevraagd worden bij de Taiwanese vertegenwoordigingen.

Tijdens het inreisverbod is transit van vluchten in Taiwan verboden.

Bij binnenkomst in Taiwan moet de reiziger een Engelstalige negatieve PCR-COVID-19 testuitslag laten zien, die niet ouder is dan maximaal 48 uur voor vertrek van de vlucht. 

Er gelden nieuw inreisvoorwaarden om verdere coronabesmettingen tegen te gaan. 

Alle reizigers, uit elk land, moeten verplicht bij aankomst in Taiwan een PCR-test doen. U wacht het testresultaat in het terminalgebouw af. 

Bij een positief testresultaat wordt de reiziger geïsoleerd van andere reizigers en naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling.

Bij een negatief testresultaat mag de reiziger de reis voortzetten naar de quarantainebestemming voor de verplichte 14 dagen quarantaine (hotel of onder voorwaarden gedeeltelijk thuis). Volledige thuisquarantaine is niet toegestaan. De hotelkosten zijn voor eigen rekening. Tijdens de quarantaineperiode mag de reiziger het hotelverblijf 14 dagen niet verlaten. Na de 14-dagen quarantaineperiode moet de reiziger nog 7 dagen lang een self-health management regime volgen: altijd een neus/mondmasker dragen, drukke publieke plekken vermijden en elke dag de lichaamstemperatuur opmeten.

Bij een positief testresultaat tijdens de quarantaineperiode wordt de reiziger in een ziekenhuis opgenomen en mag de reiziger het ziekenhuis pas verlaten na minimaal 2 negatieve PCR-COVID-19 testuitslagen.

Coronamaatregelen Taiwan

Voor heel Taiwan geldt waarschuwingsniveau 2 (van maximaal 4 niveaus):

 • Het openbaar vervoer rijdt volgens normaal schema.
 • Winkels, horeca, recreatieve en toeristische gelegenheden zijn open op voorwaarde dat registratie en sociale afstand gewaarborgd kan worden. 
 • Bijeenkomsten zijn beperkt tot 50 personen (binnen) en 100 personen (buiten).
 • Het is verplicht mondmaskers te dragen en u te houden aan de sociale afstandsmaatregelen (met uitzondering van thuis). De verplichtingen tot het dragen van mondkapjes aangescherpt. Lees hierover meer informatie op de website van de Taiwanese overheid (informatie in het Engels). 

Andere actuele informatie kunt u lezen op de volgende websites (informatie in het Engels):

Taiwan Centers for Disease Control

Ministry of Foreign Affairs in Taiwan

Bureau of Consular Affairs in Taiwan

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Taiwan

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Taiwan de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

De toegankelijkheid en kwaliteit van de gezondheidszorg in Taiwan is zeer goed.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Taiwan te voorkomen.

Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Naar boven

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels)

Wegverkeer

Kijk voor informatie over verkeersveiligheid in Taiwan op de website van de ANWB.

Naar boven

Tips van de vertegenwoordiging

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Als u Taiwan bezoekt, moet u zich aan deze wetten, regels en gebruiken houden. Net zoals de inwoners van Taiwan zelf. Als u dat niet doet, kunt u ernstig in de problemen komen.

Drugs

In Taiwan is het in bezit hebben, het gebruiken van en het handelen in drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van of handel in drugs in Taiwan veel zwaarder is dan in Nederland.

Naar boven

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Taiwan en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 110
 • Ambulance en brandweer: 119
 • Ambulance en brandweer: 112 (met mobiele telefoon)

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Geen Nederlandse ambassade in Taiwan

Er is geen Nederlandse ambassade in Taiwan. Neem bij vragen contact op met het Netherlands Office in Taipei.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat  het Nederlandse Office in Taipei wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de Netherlands Office in Taipei.

Naar boven