Reisadvies Maleisië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 24-12-2021 | Nog steeds geldig op: 21-01-2022

De kleurcode voor Maleisië is oranje. Het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Maleisië als dat noodzakelijk is. Er zijn nieuwe regels voor het inreizen van Maleisië. Zo mag de verplichte test niet ouder zijn dan 48 uur voor vertrek. Meer informatie over de (reis)maatregelen in Maleisië en Nederland vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Terugreis naar Nederland

Download 'Kaart bij reisadvies Maleisië' (PDF, 1.016 kB)

Reischecklist Maleisië

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Maleisië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade via de informatieservice.

Reisdocumenten & visa

 • Als u naar Maleisië reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Immigratiewetten in Maleisië zijn heel streng. Let op dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit Maleisië. Is dat niet het geval, dan kunt u wel worden binnengelaten, maar komt u misschien in de problemen als u het land uitreist.
 • Het kan zijn dat u een visum nodig heeft om Maleisië in te reizen. Neem daarover eerst contact op met de ambassade van Maleisië in Den Haag.
 • Op dit moment is het, door de coronamaatregelen die de overheid heeft genomen, alleen mogelijk om Maleisië in te reizen met: 1) een permanente verblijfsvergunning, 2) een dependent pass door huwelijk met een Maleisiër, 3) een Malaysia My Second Home pass (MM2H) of 4) als u in Maleisië werkt of gaat werken. Let op, dit gaat volgens procedures vastgesteld door de Maleisische overheid. Zie voor meer informatie rubriek 'Coronavirus'.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Door de coronamaatregelen van de Maleisische overheid zijn er aangepaste regels voor verlopen visa. Zie voor meer informatie hierover rubriek 'Coronavirus'.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld en mobiele telefoon

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Maleisië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of credit card.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.

Gezondheid

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen

 • Neem geen drugs mee naar Maleisië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).
Naar boven

Veiligheidsrisico’s

Onveilige gebieden

Let op: In 'oranje' gebieden kan de ambassade u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus.

Ontvoeringen en piraterij

Reis alleen als het noodzakelijk is naar de eilanden voor de oostelijke kuststrook van Sabah en de eilanden ten oosten en zuiden van de stad Semporna. Het gaat onder meer om de volgende eilanden: Lankayan, Mabul, Pom Pom, Kapalai, Ligitan, Sipadan en Mataking.

Op de Suluzee en Celebeszee kunnen ontvoeringen plaatsvinden. Toeristen die zich zonder beveiliging verplaatsen, kunnen hiervan slachtoffer worden. Er is ook een risico op piraterij op de Suluzee. De Maleisische autoriteiten houden verscherpt toezicht in deze gebieden.

Als u een noodzakelijke reis naar de eilanden maakt, verdiep u dan in de lokale veiligheidssituatie en probeer de risico’s zoveel mogelijk te beperken. Dat kan bijvoorbeeld door alleen te verblijven in goed beveiligde hotels. Doe zaken met officiële touroperators die samenwerken met de Maleisische autoriteiten. Zij zorgen voor beveiliging als u zich verplaatst van en naar de eilanden.

Terrorisme

In Maleisië is er een risico op terroristische aanslagen. De Maleisische politie heeft in het verleden regelmatig mensen gearresteerd die aanslagen voorbereidden.

Criminaliteit

In Maleisië bestaat het risico op tassenroof en (gewelddadige) straatovervallen. Vooral in de grote steden komt tassenroof voor. Hierbij probeert meestal iemand die achterop een brommer zit uw tas af te pakken. Ook komen (gewelddadige) straatovervallen voor.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen en draag niet te veel geld op zak.
 • Ga ’s avonds niet alleen op straat buiten de goed verlichte hoofdstraten.
 • Wandel ’s avonds niet alleen over het strand.
 • Voorkom een overval vanaf een brommer door afstand te houden van de weg. Draag uw tas over de schouder die niet aan de kant van de weg is.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Demonstraties

In Maleisië kunnen demonstraties voorkomen die (bij uitzondering) tot geweld leiden. Het is in Maleisië verboden om als buitenlander deel te nemen aan demonstraties. Neemt u in Maleisië deel aan een demonstratie, dan bent u strafbaar. Vermijd daarom demonstraties. Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie. U kunt bijvoorbeeld het plaatselijk nieuws volgen via de lokale media.

Natuurgeweld

Tropische cyclonen en regenseizoen

Aan de oostkust van Maleisië kunnen van november tot en met april tropische cyclonen voorkomen. In deze periode is ook het regenseizoen. Dan kan er veel regen vallen in de oostelijke provincies. De autoriteiten kunnen dan bepaalde gebieden afsluiten. Ook kunnen bewoners geëvacueerd worden.

Voor actuele informatie over de weersomstandigheden in Maleisië vindt u op de volgende websites (informatie in het Engels):

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Maleisië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Naar boven

Coronavirus

Inreisbeperkingen

Let op: U kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs – DCC) Maleisië inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend. Er kunnen nieuwe landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren. Als dit zo is wordt dat in het reisadvies vermeld. U moet uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Er geldt een inreisverbod voor Maleisië voor bijna alle buitenlandse bezoekers.

Op dit moment is het door de coronamaatregelen die de lokale overheid heeft genomen alleen mogelijk om Maleisië in te reizen:

 • met een permanente verblijfsvergunning, of;
 • met een Dependent Pass door huwelijk met een Maleisiër, of;
 • met een Malaysia My Second Home pass (MM2H), of;
 • als u in Maleisië werkt of gaat werken, of;
 • als u, als toerist, naar Maleisië komt via het eiland Langkawi. Lees hiervoor het kopje ‘Langkawi Travel Bubble’.

In uitzonderlijke gevallen kunnen zakenreizigers toestemming krijgen om (zonder quarantaine) voor een kort bezoek Maleisië in te reizen.

Let op: Dit gaat volgens regels vastgesteld door de Maleisische overheid. Meer informatie kunt u vinden op de website van de Maleisische Immigratiedienst (informatie in Engels).

Expats kunnen online een afspraak maken via de website van de Expatriate Services Division (informatie in Engels).

Zakenreizigers vinden meer informatie op de website van de Maleisische investeringsautoriteit onder ‘One Stop Centre for Business Travellers’ (informatie in Engels). Dit portaal biedt de mogelijkheid om een uitzondering aan te vragen voor de quarantaineverplichting bij aankomst.

Voordat u naar Maleisië vertrekt, moet u naar de website My Travel Pass (informatie in Engels) gaan om goedkeuring te krijgen om naar Maleisië te mogen reizen. Wanneer toestemming verleend wordt dient u het volgende te doen:

 • U bent verplicht om een COVID-19-testscreening in Nederland te doen 48 uur voor uw vertrek naar Maleisië. Hierbij moet medisch bevestigd zijn dat u negatief getest bent op COVID-19.
 • U bent VERPLICHT om de MySejahtera app (informatie in Engels) te downloaden op uw smartphone en vul hierbij alle benodigde informatie in.
 • U moet in Nederland een visum aanvragen bij de ambassade van Maleisië in Den Haag voordat u vertrekt naar Maleisië.
 • Alle kosten (dat wil zeggen: COVID-19-test, uitgaven tijdens quarantaine, enz.) dienen door u online betaald te worden via de link Mysafetravel van de Maleisische overheid (informatie in Engels).

U moet bij aankomst in Maleisië de volgende procedure volgen:

 • Het COVID-19-testresultaat uit Nederland moet worden getoond aan de Medical Officer van het ministerie van Volksgezondheid op het vliegveld (indien u de test voor uw vertrek heeft gedaan).
 • Bij aankomst in Maleisië op het vliegveld bent u verplicht om een PCR-test te doen.
 • Op dag 5 van uw quarantaine moet u opnieuw een test doen. Bij een negatief PCR-testresultaat wordt de quarantaine op dag 7 beëindigd.

Aan de immigratieambtenaar op het vliegveld moet u de volgende documenten laten zien:

 • Goedkeuringsbrief van uw aanvraag om naar Maleisië te mogen reizen
 • Visum / goedkeuringsbrief / Visa with reference (VDR)
 • Uw negatief testresultaat van uw PCR COVID-19-test uit Nederland
 • U bent verplicht om 8 dagen in quarantaine te gaan in een door de overheid aangewezen quarantainecentrum, behalve als u voor uw reis toestemming heeft gekregen voor thuisquarantaine (zie kopje ‘quarantainemaatregelen in Maleisië’).
 • Houd u aan de procedures van Maleisië en de bestaande immigratieregels. Zie voor informatie de berichtgeving van de Maleisische immigratie (informatie in het Engels).

De website van de ambassade van Maleisië in Den Haag voorziet u ook van de laatste updates.

Voorwaarden inreizen in Sabah en Sarawak

Voor reizen vanaf het Maleisische schiereiland naar Sarawak en Sabah gelden er aparte inreisregels.

Let op: De lokale autoriteiten kijken naar verschillende voorwaarden en maken een onderscheid tussen reizen uit het buitenland en reizen vanaf het schiereiland.

De speciale voorwaarden voor reizen naar Sarawak vindt u op de website van de lokale overheid van Sarawak (informatie in het Engels).  

De speciale voorwaarden voor reizen naar Sabah vindt u op de website van de lokale overheid van Sabah (informatie in het Maleis).

Als u meer advies nodig heeft over reizen naar Sabah of Sarawak kunt u ook contact opnemen met de Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur via e-mail: KLL-CA@minbuza.nl.

Langkawi Travel Bubble

Het is voor volledig gevaccineerden toegestaan om Maleisië te bezoeken op voorwaarde dat u eerst 7 dagen op het eiland Langkawi verblijft. Bij aankomst is geen quarantaine nodig. Op dag 8 is het toegestaan om uw reis binnen Maleisië voort te zetten. Houd bij het plannen van uw reis rekening met de volgende voorwaarden:

 1. Plan uw reis via een erkend reisbureau / reisagent (geregistreerd bij MOTAC), te vinden op motac.gov.my/en/check/tobtab;
 2. U kunt alleen direct naar Langkawi vliegen óf via KLIA of Penang;
 3. Bij aankomst en tijdens uw verblijf moet u aan een aantal testverplichtingen voldoen:
  1. Bij aankomst of de dag erna moet u een PCR test doen. U moet in uw onderkomen in quarantaine gaan totdat uw uitslag bekend is;
  2. Op dag 3 en dag 5 doet u een antigeen (RTK) test;
  3. Op dag 2, 4 en 6 moet u een zelftest (RTG-AG) doen, uw testuitslagen moet u vervolgens uploaden in de MySejahtera app;
  4. U moet 2 dagen voordat u uw reis voortzet een PCR test doen, bij een negatieve uitslag kunt u op dag 8 Langkawi verlaten.
 4. U moet ten minste 7 dagen op Langkawi verblijven voordat u uw reis kunt voortzetten naar andere plekken in Maleisië. Als u alleen Langkawi wilt bezoeken, moet u ten minste 3 dagen daar verblijven.

Daarnaast moet u de volgende documentatie bij zich hebben:

 • Een bewijs van verzekering ter hoogte van minimaal 80.000 USD voor Covid-19 en reis gerelateerde kosten;
 • Een volledig ingevulde “Health Declaration Form” van het Ministry of Health;
 • De mobiele app MySejahtera gedownload en de registratie hierin voltooid;
 • Een bewijs van vaccinatie (28 dagen na de laatste vaccinatie);
 • Een negatieve PCR test maximaal 48 uur voor vertrek afgenomen, maximaal 72 uur voor de vlucht naar Langkawi.

Quarantainemaatregelen in Maleisië

Om verdere verspreiding van de verschillende COVID-19 varianten te voorkomen, heeft de Maleisische overheid een quarantaineperiode van 7 dagen ingesteld voor volledig gevaccineerde reizigers. Niet volledig gevaccineerde reizigers of niet gevaccineerde reizigers moeten 10 dagen in quarantaine blijven. Dit geldt ook als u vanuit Nederland naar Maleisië komt.

Alle reizigers, ook als u in het bezit bent van een verblijfsvergunning voor Maleisië, moeten verplicht 7 dagen in Maleisië in quarantaine gaan (met uitzondering van de ‘Langkawi Travel Bubble’ en zakenreizigers onder het ‘One Stop Centre’).

Volledig gevaccineerde reizigers kunnen in thuisquarantaine gaan als de aanvraag hiervoor, voor uw geplande aankomst in Maleisië, is goedgekeurd door de lokale autoriteiten.

De aanvraagprocedure voor thuisquarantaine werkt als volgt:

 • U moet een aanvraag indienen via de website Home Quarantine Application (informatie in het Engels).
 • Uw aanvraag moet tenminste 7 tot 10 dagen voor uw geplande aankomst in Maleisië zijn ingediend.
 • Uw aanvraag wordt binnen 7 werkdagen verwerkt.

Voor het toekennen van uw thuisquarantaine nemen de lokale autoriteiten de volgende criteria mee:

 • U moet volledig gevaccineerd zijn, en;
 • Uw huis of verblijfplaats moet geschikt zijn aan de hand van een risico-analyse (zie informatie op de website Home Quarantine Application) (informatie in het Engels), en;
 • U moet een negatief PCR-testresultaat laten zien.

Als u nog geen bevestiging op uw aanvraag heeft ontvangen, voordat u vertrekt naar Maleisië, dan moet u alsnog in een quarantainehotel verblijven. U verblijft daar totdat u een positief bericht heeft ontvangen van de “Home Surveillance Order”.

Lees de actuele informatie op de website van de Maleisische immigratie (informatie in het Engels).

Reizigers uit India, Nepal, Bangladesh, Pakistan en Sri Lanka zijn verplicht om 21 dagen in Maleisië in quarantaine te gaan.

Informatie over uitreizen – algemeen

Immigratiewetten in Maleisië zijn heel streng. Let op dat uw reisdocument nog minimaal 6 maanden geldig is als u Maleisië verlaat. Is dat niet het geval, dan kunt u wel worden binnengelaten maar komt u misschien in de problemen als u het land uitreist.

 • Als u een Long Term Pass heeft, die voor of tijdens de Recovery Movement Control Order verlopen is, kunt u deze laten verlengen bij elk Immigratiekantoor binnen 30 werkdagen na het einde van de Recovery Movement Control Order periode. Houd er rekening mee dat de Maleisische Immigratiedienst tijd nodig heeft om uw aanvraag af te handelen.
 • Als u een Social Visit Pass heeft en deze is op of na 1 januari 2020 verlopen, dan moet u een Special Pass aanvragen om het land te verlaten. Hiervoor moet u naar het Immigratiekantoor gaan. Maak een afspraak via het online afspraaksysteem van Immigratie. Voor uw afspraak heeft u een ‘supporting letter’ van de Nederlandse ambassade in Maleisië nodig. Neem daarnaast ook de volgende documenten mee: vliegticket, bewijs van financiële middelen om uw verlengde verblijf te bekostigen en uw laatste verblijfadres in Maleisië. Als uw aanvraag incompleet is, kan uw aanvraag niet verwerkt worden. De kosten van de Special Pass bedragen 100 RM.
 • Als u niet aan de voorwaarden voldoet die nodig zijn om een Special Pass te krijgen, moet u zichzelf aangeven bij een Immigratiekantoor. U moet daar een vliegticket voor de terugreis kunnen laten zien en ontvangt u een boete van 30 RM per dag, voor elke dag vanaf 22 april 2020, die u daarna in Maleisië verblijft. U kunt daarna alsnog het land uit.

Meer informatie kunt u vinden op de websites van de Maleisische Immigratiedienst, Expatriate Services Division en de One Stop Centre for Business Travellers van de Maleisische investeringsautoriteit (informatie in het Engels).

Coronamaatregelen in Maleisië

Movement Control Order

Door het aantal coronabesmettingen heeft de overheid voor heel Maleisië de ‘Movement Control Order’ afgekondigd. Hierbij heeft de overheid een exitstrategie ontwikkeld die is opgedeeld in 4 fases, waarbij per fase steeds meer maatregelen worden versoepeld of losgelaten. Het merendeel van de Maleisische deelstaten bevindt zich momenteel in fase 3 en 4. Houd u aan de Movement Control Order en volg altijd de aanwijzingen van de lokale overheid op.

Over het algemeen gelden de volgende richtlijnen waar u zich aan moet houden:

 • Vermijd drukke plaatsen en besloten ruimten.
 • Houd minimaal 1 meter afstand van elkaar.
 • Draag een mondkapje in de publieke ruimte en het openbaar vervoer (dit is verplicht).

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt. Gebruik antiseptische gel.

Testlocaties in Maleisië

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Maleisië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Maleisië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Luchtvervuiling

Soms kan de luchtkwaliteit in Maleisië slecht zijn. Dit komt door de bosbranden in Indonesië. De rooknevel uit Indonesië kan schadelijk zijn voor de gezondheid en gevolgen hebben voor de reisplannen. Houd hier rekening mee door op dat moment zoveel mogelijk binnen te blijven.

Naar boven

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Het wegverkeer in Maleisië is anders dan wat u in Nederland gewend bent. Bereid u goed voor op de verkeersveiligheid. Als u zelf een auto bestuurt, houd er rekening mee dat andere verkeersdeelnemers zich niet aan de verkeersregels houden. Vermijd zelf rijden in het donker buiten de grote steden en/of bij extreme regenval.

Kijk voor meer informatie over het verkeer ook op de website van de ANWB.

Naar boven

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Maleisië.

Drugs

In Maleisië is het in bezit hebben van drugs en het handelen in drugs strafbaar. Wees u ervan bewust dat de straf voor het bezit van of handel in drugs in Maleisië veel zwaarder is dan in Nederland. U kunt hiervoor zelfs de doodstraf krijgen. U bent in Maleisië ook strafbaar als u drugs heeft gebruikt voordat u Maleisië inreist. Dit kan worden aangetoond door bijvoorbeeld een urineonderzoek.

Homoseksualiteit

Homoseksualiteit (LHBTIQ) is strafbaar in Maleisië. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee. Lees de juridische uitleg in het Wetboek van Strafrecht van Maleisië met de strafmaatregelen (bladzijde 19: 377A en 377B en bladzijde 148) (informatie in Engels).

Geld pinnen

In Maleisië wordt uw bankpas niet door elke bank geaccepteerd. Hierdoor kunt u bij bepaalde banken geen geld uit de geldautomaat halen. De geldautomaten van de volgende banken accepteren in ieder geval uw bankpas: HSBC, Maybank en de Standard Chartered Bank. De meeste credit cards worden over het algemeen wel geaccepteerd.

Naar boven

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Maleisië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten

 • Politie en ambulance: 999 (112 vanaf mobiele telefoon)
 • Toeristenpolitie: 03-92 35 49 99 en 03-2163 4422 
 • Brandweer: 994 (112 vanaf mobiele telefoon)

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247,  WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade +60 321 686 200. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Kuala Lumpur.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Let op: In oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u vaak minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade via de informatieservice.

Naar boven