Reisadvies Maldiven | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 08-10-2018 | Nog steeds geldig op: 16-02-2019

Dit reisadvies is opnieuw beoordeeld. Informatie over de verkiezingen is verwijderd.

Kaart bij reisadvies Maldiven
Download 'Kaart bij reisadvies Maldiven.' (PDF, 142 kB)

Informatie vooraf

Het ministerie van Buitenlandse Zaken helpt u met de voorbereiding van uw reis. Dit reisadvies is gebaseerd op informatie van de Nederlandse ambassade in Colombo (Sri Lanka), inlichtingendiensten, vertegenwoordigingen van andere landen, lokale autoriteiten, bedrijven en andere organisaties. Het hoofddoel van dit advies is u te informeren over de veiligheid in een land. Daarnaast staan er algemene en praktische tips in het reisadvies.

Dit reisadvies is zorgvuldig samengesteld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die ontstaat door gebruik van dit reisadvies. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid en beslissing om wel of niet te reizen.

Naar boven

De laatste ontwikkelingen

Er is een verhoogde kans op terroristische aanslagen.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de lokale veiligheidssituatie. U kunt bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws volgen via de lokale media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Download de 24/7 BZ Reis app in Google Play of de App Store.

Blijf bereikbaar in crisissituaties

Laat uw gegevens achter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ontvang een e-mail bij een gewijzigd reisadvies en een sms bij een crisissituatie. Laat extra gegevens achter zodat u beter vindbaar bent in een crisissituatie.

Naar boven

Algemeen

Demonstraties

In de hoofdstad Malé op het eiland Malé komen demonstraties voor. Deze kunnen tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties. Het vliegveld Malé International Airport ligt niet op het eiland Malé, maar op het eiland Hululé.

Informeer naar de veiligheidssituatie ter plaatse

Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse. Volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Noodsituatie

Heeft u direct hulp nodig? Bel het alarmnummer 119 (politie), 102 (ambulance), 118 (brandweer).

Geen Nederlandse ambassade op de Maldiven

Er is geen Nederlandse ambassade op de Maldiven. Neem bij vragen contact op met de ambassade in Colombo, Sri Lanka.

Heeft u hulp nodig?

Voor consulaire hulp en advies in het buitenland is het 24/7 BZ Contactcenter altijd bereikbaar via +31 247 247 247 of op Twitter via @247BZ.

In een noodgeval kunt u ook terecht bij het honorair consulaat in Malé.

U kunt ook terecht bij de ambassade van een ander land dat lid is van de Europese Unie.

Naar boven

Onveilige gebieden

Let op, er gelden veiligheidsrisico’s

Er is een verhoogde kans op terroristische aanslagen op het eiland Malé.

Reist u naar of bent u op de Maldiven? Wees alert en blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse. Volg het plaatselijke nieuws via de media.

Naar boven

Criminaliteit

De criminaliteit neemt toe in Malé. Vermijd samenscholingen. Ga na zonsondergang niet de straat op. Dit geldt vooral voor alleenreizende vrouwen.

Naar boven

Terrorisme

Er is verhoogde kans op terroristische aanslagen. Toeristische plekken kunnen een doelwit zijn. Wees alert.

Naar boven

Lokale wetten, regels en gebruiken

Elk land heeft eigen wetten, regels en gebruiken. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Als u een land bezoekt, moet u zich aan deze wetten, regels en gebruiken houden. Net zoals de inwoners van het land zelf. Als u dat niet doet, kunt u ernstig in de problemen komen.

Geen foto’s van militaire objecten

Het is verboden om foto’s te maken van militaire objecten. Bijvoorbeeld van kazernes, grensposten, strategische bruggen en luchthavens.

Homoseksualiteit is strafbaar

Homoseksualiteit is strafbaar op de Maldiven. Er staan zware gevangenisstraffen op. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd daar rekening mee in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Godsdienst

De Maldiven is een islamitisch land. Pogingen om moslims te bekeren worden bestraft. Uiting van elke andere godsdienst is verboden.

Alcohol

U mag geen alcohol drinken op het eiland Malé. Invoer van alcoholhoudend drank is streng verboden.

Naar boven

Blijf bereikbaar in noodsituaties

Laat uw gegevens achter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ontvang een e-mail bij een gewijzigd reisadvies en een sms bij een crisissituatie. Laat extra gegevens achter zodat u beter vindbaar bent in een crisissituatie.

Naar boven

Gezondheid

Evacuatie bij medische problemen

Medische voorzieningen in het buitenland kunnen beperkt zijn. Als u een ongeluk krijgt of ziek wordt, kan het nodig zijn dat u medisch geëvacueerd wordt. Bijvoorbeeld naar een land in de buurt of naar Nederland. De kosten van een medische evacuatie zijn hoog. Houd hier rekening mee en raadpleeg voorafgaand aan uw reis uw reisverzekering. Worden deze kosten niet door uw zorgverzekeraar gedekt? Zorg dan voor een goede reisverzekering.  

Dokter of ziekenhuis

Moet u in het buitenland naar de dokter of in een ziekenhuis worden opgenomen? Dan dekt uw basiszorgverzekering deze kosten meestal. Het bedrag dat wordt gedekt, is maximaal gelijk aan de kosten van de behandeling in Nederland. In sommige landen zijn deze kosten hoger dan in Nederland. Het is daarom belangrijk u hiervoor extra te verzekeren. Dat kan via een aanvulling op uw basiszorgverzekering of door een reisverzekering met medische kosten af te sluiten.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Ook op de Engelstalige website van de World Health Organization vindt u informatie over epidemieën.

Naar boven

Reisdocumenten en visa

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van de Maldiven in Brussel (België). Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Naar boven

Wijs op reis

Een goede voorbereiding van uw reis kan veel problemen voorkomen. Zorg bijvoorbeeld voor een goede reisverzekering. En let op wat u wel en niet mag meenemen.

Naar boven