Reisadvies Libanon | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 02-08-2021 | Nog steeds geldig op: 04-08-2021

De kleurcode voor Libanon is geel, oranje en rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in de rode gebieden. Na een verblijf in Libanon hoeft u bij terugkeer naar Nederland geen negatieve test te overleggen en niet in (thuis)quarantaine te gaan. Wilt u naar Libanon reizen? Let op: er zijn inreisbeperkingen voor Libanon. Let op, vanaf 8 augustus 2021 moet u een coronabewijs laten zien als u terugkomt uit Libanon. Meer informatie over de in Libanon en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Libanon
Download 'Kaart bij reisadvies Libanon' (PDF, 300 kB)

Reischecklist Libanon

Reist u naar Libanon? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Libanon favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Reisdocumenten & visa

 • Als u naar Libanon reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft. U kunt dit nagaan bij de ambassade van Libanon in Den Haag.
 • Door de lokale autoriteiten worden aan de grens controles uitgevoerd. Eerder verblijf in Israël kan een reden zijn om u toegang tot Libanon te weigeren. Komt uw naam voor op een lijst van in Libanon gezochte personen? Dan wordt u aangehouden. Ook wordt uw paspoort ingenomen. U moet zelf aantonen dat u niet de persoon op deze lijst bent. Vooral personen met een Arabische achtergrond wordt geadviseerd een internationale geboorteakte bij zich te hebben. Hierin staan de (familie) namen van de ouders vermeld. Als het mogelijk is vertaald in de Arabische taal. Zo kunt u een mogelijke persoonsverwisseling voor zijn.
 • U kunt uw visum verlengen bij het hoofdkantoor van de Libanese immigratiedienst. Bij uw aanvraag moet u een bewijs laten zien van uw verblijfsadres en de reden waarom u langer in Libanon wilt blijven. De Libanese immigratiedienst (General Security) is gevestigd in de wijk Adlieh in de hoofdstad Beiroet.
 • Bezoekt u Libanon op een visum en is uw paspoort vervangen door een nooddocument of een nieuw paspoort? Dan is het noodzakelijk dat u uw visum enkele dagen voor vertrek bij de Libanese immigratiedienst laat overplaatsen op uw nooddocument of nieuwe paspoort. Het is niet voldoende om bij uitreis aan de grens (een kopie van) het oude paspoort te laten zien waarmee u bent ingereisd.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Zorg voor een geldig rijbewijs als u in Libanon een motorvoertuig wilt huren en/of besturen. Check of u in Libanon een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld en mobiele telefoon

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Libanon. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard. Het is niet langer mogelijk euro’s of Amerikaanse dollars uit pinautomaten te halen. Ook niet met een buitenlandse pinpas of creditcard. Voor het opnemen van lokale valuta (Libanese ponden) bij een pinautomaat geldt een maximum dat per bank verschilt.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.

Gezondheid

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen

 • Neem geen drugs mee naar Libanon. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).
Naar boven

Veiligheidsrisico’s

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade beperkt of geen hulp bieden als u in de problemen komt. 

Beiroet

In de hoofdstad Beiroet zijn de gevolgen van de zware explosie van 4 augustus 2020 nog duidelijk zichtbaar.

In het getroffen gebied rond de haven van Beiroet zijn nog veel herstelwerkzaamheden aan de gang. Houd er ook rekening mee dat de straatverlichting niet overal werkt. Door de explosie en de economische crisis staat ‘Downtown’ (het centrum) grotendeels leeg. Vermijd ‘Downtown’ (het centrum) in de avonduren.

Rood: niet reizen

Reis niet in de grensgebieden in het noorden en oosten van Libanon, in de zuidelijke buitenwijken van de hoofdstad Beiroet en in de Palestijnse vluchtelingenkampen:

 • Het hele Libanees-Syrische grensgebied, inclusief de stad Halba, de stad Aarsal de stad Hermel en Shebaa Farms. Shebaa Farms is een stukje betwist gebied ten zuiden van de stad Marjaayoun.
 • Het gebied ten noorden en noordoosten van de stad Tripoli inclusief de verbindingsweg via Dinniyeh naar Hermel.
 • De zuidelijke buitenwijken van de hoofdstad Beiroet zoals Haret Hreik, Ghobeiri, Chiah, Sabra en Chatila en Tariq El Jdida. Met uitzondering van de snelweg vanaf Hazmieh naar het vliegveld en de snelweg langs de Cité Sportive naar het vliegveld.
 • De Palestijnse vluchtelingenkampen in Libanon. De leefomstandigheden binnen de Palestijnse kampen zijn slecht. De Libanese overheid heeft geen zeggenschap in deze kampen. De situatie in en rond de kampen is niet veilig. Zie de kaart.

Door de Syrische burgeroorlog loopt u grote risico’s in de grensgebieden met Syrië en het noorden van Libanon en in de zuidelijke buitenwijken van de hoofdstad Beiroet. In de grensgebieden zijn gewapende bevolkingsgroepen die regelmatig met elkaar of met het Libanese leger in gevecht raken. Houd er rekening mee dat grenzen niet altijd duidelijk zijn aangegeven. In de zuidelijke buitenwijken van de hoofdstad Beiroet is een verhoogd risico op aanslagen.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is in de Bekaa-vallei, ten zuiden van Litani-rivier en de stad Tripoli:

 • De Bekaa-vallei. Met uitzondering van het gebied tussen de stad Zahle, het meer van Qaraoun en de Litani-rivier, en de hoofdweg van en naar de stad Zahle. Het leger controleert de verbindingswegen tussen de steden Zahle naar Baalbek, van Anjar naar Marjaayoon.
 • Het gebied tussen de Litani-rivier en de grens met Israël in verband met spanningen tussen Israël en Hezbollah. In dit gebied liggen ook clusterbommen en mijnen die nog niet zijn geëxplodeerd. U heeft toestemming nodig van de Libanese militaire autoriteiten om in dit gebied te mogen reizen. Dit geldt niet voor de stad Tyrus.
 • De stad Tripoli door het risico van snel oplopende spanningen die regelmatig uitlopen op gewelddadige confrontaties met het leger of tussen bevolkingsgroepen.

In Libanon kan de veiligheidssituatie plotseling verslechteren. Dit gebeurt als plaatselijke voorvallen zich snel uitbreiden naar andere gebieden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Oplopende binnenlandse politieke spanningen
 • De verslechterde sociale en economische situatie en schaarste aan basisgoederen en voorzieningen
 • Ontwikkelingen in Syrië. De grensgebieden, maar ook Zuid-Beiroet en de stad Tripoli kunnen hier last van hebben
 • Gespannen verhoudingen met Israël
 • Slechte leefomstandigheden en interne spanningen binnen de Palestijnse kampen en tentenkampen voor Syrische vluchtelingen in Libanon

Demonstraties, blokkades en ongeregeldheden

Het is onrustig in Libanon. Door de slechte economische situatie in het land bestaat in heel Libanon een risico op spanningen en onrust. In het gehele land komen regelmatig protesten en wegblokkades voor. Hierbij kan vernieling plaatsvinden aan overheidsgebouwen en banken. Protesten lopen regelmatig uit op een optreden van de politie of het leger. De politie en het leger treden hard op tegen vandalisme en ordeverstoring en daarbij vallen gewonden of soms zelfs doden.

In Libanon is een ernstig tekort aan elektriciteit en brandstof zoals benzine en diesel. Deze tekorten ontregelen het dagelijks leven. Lange wachttijden bij benzinestations leiden tot spanningen tussen automobilisten. Hierbij komt het soms tot geweld of gebruik van wapens. Ook op andere plaatsen waar spanning zijn neemt het gebruik van wapens toe. Zie ook het kopje: criminaliteit’.

De voorziening van elektriciteit in Libanon is sterk ontregeld. Ook de particulliere generatoren kunnen de langdurige stroomonderbrekingen niet meer opvangen. Overheidskantoren, winkels en woningen blijven dagelijks urenlang zonder elektriciteit.

In Libanon is ook een ernstig tekort aan medicijnen bij ziekenhuizen en apotheken. Ziekenhuizen weigeren patienten als zij de behandeling niet kunnen garanderen door gebrek aan medicijnen of medische apparatuur.

Door de verslechterde economische situatie in het land zijn veel winkels, restaurants, theaters en andere uitgaansgelegenheden gesloten. Supermarkten hebben nog maar een beperkt assortiment.

Veiligheid en reizen

Als de veiligheidssituatie in Libanon verslechtert, heeft dit gevolgen voor de veiligheid en reizen in het land. Wegen, grenzen, de luchthaven en zeehavens kunnen bijvoorbeeld plotseling geblokkeerd worden. Demonstraties kunnen de toegangswegen tot de stad en het vliegveld afsluiten. Als reiziger loopt u het risico dat u:

 • in aanraking komt met geweld
 • op uw verblijfplaats vast komt te zitten
 • het land niet kunt verlaten

De hulpdiensten in Libanon (politie- en ambulancediensten) hebben door de situatie in het land minder capaciteit om tijdig en effectief hulp te verlenen. Dit geldt vooral voor gebieden buiten Beiroet.

De overheid en ordediensten (politie en leger) zijn alert op mogelijke bedreigingen voor de openbare orde en veiligheid. Ook bij reizigers of bezoekers. Verdacht gedrag kan aanleiding zijn om u aan te houden. Bijvoorbeeld als u foto's maakt van overheidsgebouwen, politieagenten, militairen en/of milities. Doe dit niet en respecteer het verbod om foto’s te maken. Vraag toestemming als u iets anders wilt fotograferen dan toeristische plaatsen en bezienswaardigheden.

Terrorisme

In Libanon bestaat een risico op aanslagen. Dit komt door de politieke instabiliteit in het land en in de regio. In het recente verleden vonden bomaanslagen plaats in gebieden en op plaatsen die worden gezien als vooral soennitisch of sji’itisch (Tripoli, Zuid-Beiroet). Deze dreiging bestaat nog steeds en kan acuut worden als de spanningen tussen de gemeenschappen in Libanon oplopen.

Aanslagen kunnen gericht zijn tegen Libanese politici, veiligheidsinstanties en vooral soennitische en/of sji’itische plaatsen. Maar ook op openbare ruimtes, westerse doelen of op westerlingen. Vermijd onbeveiligde drukke plaatsen, waar veel westerlingen komen.

Criminaliteit

Er komt criminaliteit voor in Libanon. Door de economische crisis neemt de criminaliteit toe. Diefstal uit auto’s en diefstal van auto’s en carjacking nemen toe, vooral in de Bekaa-vallei.

Buitenlanders zijn regelmatig het slachtoffer van tasjesroof en zakkenrollers.

Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Wees overdag en na zonsondergang op uw hoede.
 • Vermijd arme wijken en rustige gebieden die ’s avonds slecht verlicht zijn.
 • Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
 • Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Verlies uw bezittingen niet uit het oog.

In de Bekaa-vallei zijn lokaal bendes actief. Hierbij komt het regelmatig tot confrontaties waarbij zware wapens worden gebruikt. Er komen ook ontvoeringen voor.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Libanon en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Naar boven

Coronavirus

Heenreis naar Libanon

Libanon staat op de EU-lijst van veilige landen met een laag COVID-19 risico.

 • U kunt naar Libanon reizen met uw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC) als:
 • U kunt laten zien dat u volledig gevaccineerd bent (COVID-19 vaccinatie van 1 dosis), vanaf 2 weken na de vaccinatie, of;
 • U kunt laten zien dat u volledig gevaccineerd bent (COVID-19 vaccinatie van 2 doses), vanaf 2 weken na de tweede vaccinatie, of;
 • U kunt laten zien dat u in de 90 dagen voor uw vertrek hersteld bent van COVID-19, of;
 • Uw negatieve PCR-testresultaat niet ouder is dan 96 uur voor uw aankomst in Libanon. Reist u Libanon voor maximaal 1 week in en uit, dan hoeft u voorafgaand aan de vlucht terug naar Libanon geen PCR-test te doen.
 • Bij aankomst op de luchthaven in Beiroet moet u altijd een PCR-test doen. Daarna gaat u in thuisquarantaine tot 48 uur na de PCR-test. U krijgt alleen bericht van deze test als de uitslag positief is.  
 • Kinderen onder de 12 jaar zijn uitgezonderd van de PCR-testverplichting(en).

Ziektekostenverzekering

Reist u naar Libanon, dan moet u een ziektekostenverzekering hebben die alle kosten van een eventuele medische behandeling van het coronavirus dekt. Dit kan een lokale Libanese verzekering zijn of een internationale ziektekostenverzekering.

Grens met Syrië

De grens met Syrië is geopend. Inreizen over land vanuit Syrië is alleen toegestaan als u op dezelfde dag doorreist via het vliegveld in Libanon. Als u een Libanese verblijfsvergunning heeft dan mag u alleen op de woensdagen de grens over naar Libanon.

Libanese binnenlandse coronavirus maatregelen

Op sommige plekken is het dragen van een gezichtsmasker verplicht. Er kunnen richtlijnen gelden voor het maximale aantal personen bij evenementen.

Volg de Libanese instructies op. De situatie kan wijzigen dus volg de lokale media.

Testlocaties in Libanon

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Libanon de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).  

Terugkeer naar Nederland

Als u vanuit Libanon naar Nederland wilt reizen, hoeft u geen negatieve NAAT(PCR)-testuitslag te hebben en hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan.

Reist u met een overstap vanuit Libanon terug naar Nederland? Let op: sommige vliegtuigmaatschappijen of vliegvelden vragen u alsnog om een negatieve testuitslag. Informeer hierover bij uw vliegtuigmaatschappij.    

Let op, vanaf 8 augustus 2021 moet u een testbewijs of vaccinatiebewijs laten zien als u terugkomt uit Libanon.

Vanaf 8 augustus 2021 mag een NAAT(PCR)-test maximaal 48 uur voor vertrek zijn afgenomen.
Een antigeen-test mag maximaal 24 uur oud zijn bij vertrek. Gebruik de checklist bij (terug)reizen naar Nederland voor uw voorbereiding. Ook voor reizigers die terugkomen uit Libanon geldt; test uzelf na aankomst in Nederland.

Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat.

Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst bij de GGD, of met een zelftest. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.   

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Gezondheidssituatie

Door de economische crisis is de medische capaciteit in Libanon teruggelopen. In Libanon is een ernstig tekort aan medicijnen bij ziekenhuizen en apotheken. Ziekenhuizen weigeren patienten als zij de behandeling niet kunnen garanderen door gebrek aan medicijnen of medische apparatuur.

Als u als reiziger in Libanon besmet raakt met het coronavirus COVID-19 bent u aangewezen op de lokale medische zorg.

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Libanon te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Naar boven

Verkeer

Luchtvaart

Het vliegveld van Beiroet is open. Er gaan reguliere vluchten richting Europa.

Vliegverkeer met als bestemming Libanon maakt soms gebruik van het luchtruim boven Syrië. Het luchtruim boven Syrië is niet veilig vanwege het conflict in Syrië. Vraag vóór uw reis aan uw luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie of zij bij de vliegroute rekening houden met deze dreiging.

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

De verkeersveiligheid in Libanon is slecht. De wegen zijn vaak slecht en onvoldoende voorzien van verkeerssignalen. Door het tekort aan elektriciteit werken stoplichten en straatverlichting vaak niet. Wees voorzichtig als u zelf in Libanon gaat rijden, vooral ’s avonds en ’s nachts.

Het rijgedrag van de Libanese bevolking kan agressief zijn. Ook als voetganger moet u goed opletten bij het oversteken van de straat. Benzine is schaars en soms niet voorhanden.

Taxi's

Gebruik altijd taxi’s van erkende taxibedrijven. Deze zijn te herkennen aan de rode nummerplaten of witte nummerplaten met een rode rand. Bij de gemeenschappelijke taxi’s (in Libanon ‘service taxi’s' genoemd) komt vaker beroving en oplichting voor.

Naar boven

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland. Hieronder volgen de specifieke tips van onze ambassade voor Libanon.

Contact met Israël is verboden

Libanon is formeel nog in oorlog met Israël. Israëlische stempels in reisdocumenten, telefoonverkeer en andere communicatie (Skype, Facebook, Twitter) met Israël is niet toegestaan. De grens met Israël is gesloten. Het is niet mogelijk om over land van en naar Israël te reizen.

Geen foto’s van militaire objecten, mensen

Maak geen foto's van overheidsgebouwen, politieagenten, militairen en/of milities. Vraag toestemming als u iets anders wilt fotograferen dan toeristische plaatsen en bezienswaardigheden. Respecteer het fotografeerverbod.

Vreugde(geweer)vuur

In Libanon wordt bij feestelijke gelegenheden of bij politieke gebeurtenissen soms in de lucht geschoten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verkiezingen of speeches van politici voor de televisie. Dit brengt lichte veiligheidsrisico’s met zich mee (neerkomende kogels). Zoek in dat geval tijdelijk een overdekte ruimte.

Geld en pinautomaten

In Libanon is een tekort aan contant geld, vooral aan buitenlandse valuta (euro’s of Amerikaanse dollars). Het is niet langer mogelijk euro’s of Amerikaanse dollars uit pinautomaten te halen. Ook niet met een buitenlandse pinpas of creditcard. Voor het opnemen van lokale valuta (Libanese ponden) bij een pinautomaat geldt een maximum dat per bank verschilt.

Euro’s en Amerikaanse dollars kunt u omwisselen in Libanese ponden. Meestal is het mogelijk om te betalen in euro’s en Amerikaanse dollars. U krijgt dan wisselgeld terug in Libanese ponden. Er zijn meerdere wisselkoersen in gebruik.

Bij de meeste hotels, restaurants en grotere winkels kunt u betalen met een buitenlandse (credit) kaart.

LHBTI

LHBTI (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders, intersekse) worden niet algemeen geaccepteerd in Libanon. Hoewel in de hoofdstad Beiroet de LHBTI-acceptatie toeneemt, kunnen LHBTI’ers in heel Libanon te maken krijgen met onbegrip, discriminatie of zelfs agressief gedrag. Deze groep kan ook te maken krijgen met arrestaties en veroordelingen. Dit geldt ook voor buitenlanders. In het verleden zijn buitenlanders die in Libanon actief opkwamen voor LHBTI-rechten het land uitgezet en/of bij een nieuw bezoek niet toegelaten. Houd hier rekening mee.

Naar boven

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Libanon en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

 • Politie: 112
 • Ambulance: 140
 • Brandweer: 175
 • Call Centre Ministerie van Gezondheid: 76 592699
 • Hotline Ministerie van Gezondheid: 1214

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Beiroet

Kijk voor meer informatie over de Nederlandse ambassade in Beiroet op deze website.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Naar boven