Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Gambia

De Gambiaanse overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Gambia.

Update: 4 juni 2020, 15:08

Wat is de huidige situatie in Gambia?

 De lokale overheid neemt maatregelen in de aanpak van de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen kunnen elkaar snel opvolgen en een invloed hebben op het dagelijks leven. Zo zijn markten en scholen gesloten en zijn er restricties voor sociale bijeenkomsten.

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in Gambia met betrekking tot Covid-19 kunt u de website van het Ministerie van Gezondheid raadplegen en/of de speciale Twitterpagina van het ministerie.   Deze informatie wordt dagelijks geactualiseerd. Er zijn momenteel geen vluchten van/naar Europa toegestaan, het luchtruim is gesloten sinds 23 maart 2020. De landsgrenzen met Senegal zijn ook gesloten in beide richtingen.

Voor informatie over de herstart van vliegverkeer: blijf in contact met uw reisorganisatie/vervoersmaatschappij /luchtvaartmaatschappij.

Houd er rekening mee dat de medische voorzieningen in Gambia in algemene zin beperkt zijn en er dat weinig mogelijkheden zijn voor quarantaine-opvang van coronapatiënten.

Ik ben nu in Gambia of maak een tussenstop in Gambia. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

Er zijn momenteel geen vluchten van/naar Europa toegestaan, het vliegveld is gesloten sinds 23 maart 2020. De landsgrenzen met Senegal zijn ook gesloten.
TUI en Corendon hebben hun vluchten van en naar Gambia stopgezet. 

Neem voor meer informatie contact op met uw reisorganisatie/vervoersmaatschappij/luchtvaartmaatschappij. Is vertrek niet mogelijk, zoek dan naar mogelijkheden voor passend verblijf in Gambia.

Ik woon in Gambia. Kan ik nog terugkeren?

Reizen vanuit Gambia is op dit moment niet mogelijk. TUI en Corendon hebben hun vluchten van en naar Gambia stopgezet omdat het Gambiaanse vliegveld voor commerciële vluchten is gesloten.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Gambia wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Moet ik nog iets doen als ik terug ben in Nederland?

Vergeet niet u uit te schrijven bij de Informatieservice Buitenlandse Zaken zodra u het land verlaten heeft. U helpt daarmee het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Voor de Informatieservice kunt u zich hier uitschrijven.

Kijk ook op de webpagina veelgestelde vragen over corona en terugreizen naar Nederland.