Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies Gambia

De Gambiaanse overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hieronder leest u de antwoorden op de meestgestelde vragen over deze maatregelen. Lees ook het reisadvies voor Gambia.

19 maart 2020, 22:10

Hulp gestrande reizigers

Bent u gestrand in het buitenland en zoekt u hulp? Registreer u direct op www.bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dit is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de overheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen.

Deze regeling geldt alleen voor gestrande Nederlandse reizigers die wereldwijd als gevolg van het coronavirus in de problemen zijn gekomen - en die niet op een andere manier naar huis kunnen terugkeren.

Heeft u geen internet of heeft u hulp nodig bij de online registratie? Bel dan +31 247 247 247 (24 uur per dag, 7 dagen per week). NB. Vanwege drukte aan de telefoon kan de wachttijd oplopen.

Wat is de huidige situatie in Gambia?

Vluchten naar en van Europa, waaronder Nederland, worden nog niet geweerd. Maar dit kan afhankelijk van de ontwikkelingen snel veranderen.

Neem voor meer informatie contact op met uw reisorganisatie/vervoersmaatschappij /luchtvaartmaatschappij.

Houd er rekening mee dat de medische voorzieningen in Gambia in algemene zin beperkt zijn en er dat weinig mogelijkheden zijn voor quarantaine-opvang van coronapatiënten.

Ik ben nu in Gambia of maak een tussenstop in Gambia. Kan ik nog wel terug naar Nederland?

U wordt aangeraden om na te gaan of er mogelijkheden zijn te vertrekken.

TUI en Corendon hebben met onmiddellijke ingang hun vluchten van en naar Gambia stopgezet. TUI vliegt nog wel naar Banjul om Nederlanders terug naar huis te brengen.

Neem voor meer informatie contact op met uw reisorganisatie/vervoersmaatschappij/luchtvaartmaatschappij. Is vertrek niet mogelijk, zoek dan naar mogelijkheden voor passend verblijf in Gambia.

Ik woon in Gambia. Kan ik nog terugkeren?

Voor Gambia geldt nog geen vliegverbod. Of u welkom bent, hangt mede af van de landen of regio’s waar u in de afgelopen weken was. Check alstublieft de actuele informatie op de websites van de luchtvaartmaatschappijen waarmee u vliegt.

TUI en Corendon hebben met onmiddellijke ingang hun vluchten van en naar Gambia stop gezet.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

Alle Nederlanders in Gambia wordt verzocht om zich te registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken.

Als u in het land bent, kies dan de optie ‘Aanmelden + registreren bij de ambassade’. U kunt via dezelfde pagina uw contactgegevens updaten.

Vergeet niet u uit te schrijven als u het land verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassades daarmee enorm om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.