NederlandWereldwijd

Kan ik met het vliegtuig reizen over een onveilig gebied?

Reist u met het vliegtuig over een gebied dat onveilig is, bijvoorbeeld vanwege oorlog? Waar u rekening mee moet houden, hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt.

Reizen met een Europese luchtvaartmaatschappij

Reist u met een Europese luchtvaartmaatschappij? Deze luchtvaartmaatschappijen houden zich aan de adviezen van de Europese Unie (EU) over vliegroutes. Als de EU een vliegroute over een onveilig gebied afraadt, gebruiken Europese luchtvaartmaatschappijen deze route niet.

Reizen met een niet-Europese luchtvaartmaatschappij

Reist u met een niet-Europese luchtvaartmaatschappij? Deze luchtvaartmaatschappijen vliegen soms over onveilige gebieden. Dit kan zorgen voor veiligheidsrisico’s.

Lees op de website van de EU adviezen over vliegen over onveilige gebieden (informatie in het Engels). Bekijk de informatie per land onder ‘More info’ en lees de ‘Recommendation(s)’. Op dit moment raadt de EU af om te vliegen over Jemen, Oekraïne, Sudan en Syrië.

Reist u met het vliegtuig dicht bij een onveilig gebied? Check voordat u een vliegticket boekt welke vliegroute de luchtvaartmaatschappij gebruikt. Vermijd vliegroutes die de EU afraadt.

Contact

Neem bij vragen contact op met de luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie waarbij u een vliegticket boekt.