COVID-19: informatie voor Nederlanders in Saoedie-Arabië

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom COVID-19 in Saoedi-Arabië.

Actuele ontwikkelingen

UPDATE 19/09/21. Het aantal bevestigde coronagevallen in Saoedi-Arabië is inmiddels meer dan 546.000, met 8.656 sterfgevallen (per 18 september 2021). 

Reizen naar  Nederland

Sinds donderdag 8 juli wordt Saoedi-Arabië als veilig land met laag corona-risico beschouwd. Dit betekent dat consulaire diensten en visa verstrekking  weer zijn hervat, maar het aantal visa-aanvragen dat kan worden ingediend is nog zeer beperkt.  Wel raden wij u aan contact op te nemen met uw vliegmaatschappij voor vertrek.  

Reizen naar Saoedi-Arabië 

Sinds 17 mei 2021 is het internationale vliegverkeer in Saoedi-Arabië genormaliseerd, per instructie van de Saoedische overheid (GACA - General Authority of Civil Aviation). Dit geldt niet voor reizigers afkomstig uit  landen die als high-risk zijn geidentificeerd, hier valt Nederland niet onder. 

Sinds 20 mei 2021 is bovendien de quarantaine regelgeving voor reizigers naar Saoedi-Arabië aangepast. Reizigers naar Saoedi-Arabië dienen na aankomst 7 dagen –op eigen kosten- in quarantaine te verblijven in een door de overheid aangewezen locatie. Na 6 dagen dient de reiziger een PCR test te doen. 

Uitzonderingen hierop zijn:

  1. Citizens/residents die hun vaccinaties hebben afgerond
  2. Citizens/residents die minimaal 14 dagen geleden hun 1e vaccinatie hebben gehad.
  3. Citizens/residents die niet langer dan 6 maanden geleden zijn hersteld van COVID
  4. Non-residents/ bezoekers die een bewijs kunnen overleggen dat ze minimaal 14 dagen avant binnenkomst hun vaccinatie(s) hebben afgerond

Bovendien moeten reizigers (18+) hun vaccinatiestatus doorgeven voor zij naar Saoedi-Arabië. Lees daarover meer in het reisadvies voor Saoedi-Arabië. 

Omdat de situatie onderhevig kan zijn aan regelmatige wijzigingen raden wij Nederlandse reizigers aan hun luchtvaartmaatschappijen te blijven raadplegen voor actuele vluchtschema’s. 

Hoe kan ik de ambassade bereiken?

Voor corona-gerelateerde ontwikkeling kunt u deze website en het reisadvies blijven raadplegen. 

Schroomt u niet ons te benaderen via RIY@minbuza.nl of +966(0)11-4422300, of buiten kantooruren via het 24/7 BZ contact-center op +31-247247247.