Reisadviezen per land of gebied

Gaat u op vakantie naar het buitenland? Met een reisadvies kunnen Nederlandse reizigers zich beter voorbereiden op veiligheidsrisico's tijdens een buitenlands verblijf.

Zoals de risico's op ontvoeringen, gewapende overvallen, bomaanslagen, natuurrampen of oorlogsgeweld. Buitenlandse Zaken vermeldt in een reisadvies bijvoorbeeld welke gebieden veilig zijn en naar welke gebieden u niet moet reizen. Soms zijn er veiligheidsrisico's. Wees dan alert of reis alleen naar het land als dat echt noodzakelijk is.

Bekijk hier het Reisadvies per land of gebied in het alfabetisch overzicht van landen en gebieden.

24/7 BZ Contactcenter voor informatie en hulp
Bij het 24/7 BZ Contactcenter kunt u terecht voor informatie. Bijvoorbeeld over paspoorten, reisadviezen en legalisaties. Maar ook in geval van nood. Denk dan aan een opname in een buitenlands ziekenhuis of verlies van een reisdocument.

Het telefoonnummer van het 24/7 BZ Contactcenter is +31 247 247 247.
Het 24/7 BZ Contactcenter is altijd en overal bereikbaar. Dus ook als u in het buitenland verblijft of woont. Zet daarom het telefoonnummer in uw telefoon.

U kunt ook de 24/7 BZ Reis app downloaden. U krijgt dan ook tijdens uw reis, actuele reisadviezen. En u hebt met 1 druk op de knop contact met ons contactcenter. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

De informatie uit de app is ook toegankelijk als u geen internetverbinding hebt. Pagina's uit de 24/7 BZ Reis app die u eerder hebt bezocht, worden automatisch opgeslagen. Dat is handig wanneer u snel moet weten wat u moet doen, bijvoorbeeld bij een ongeval. Voor de meest actuele reisadviezen en pagina's die u nog niet eerder heeft aangeklikt, is een internetverbinding wel nodig.

Door landen favoriet te maken, ontvangt u automatisch bericht als er iets verandert in de situatie in dat land. Deze meldingen verschijnen als een pop-up op uw scherm. Zo bent u altijd op de hoogte van de actuele situatie.

24/7 BZ Reis app downloaden
De app is te downloaden in Google Play en de App Store:

Klik hier voor nog meer informatie over reisadviezen.