NederlandWereldwijd

Schengenvisum voor Nederland aanvragen in Denemarken

U hoeft geen Schengenvisum voor Nederland aan te vragen als u in Denemarken woont. Woont u buiten Denemarken? Of verloopt uw Deense verblijfsvergunning binnenkort? Bekijk wat u kunt doen. 

Ik woon in Denemarken 

U hoeft geen Schengenvisum voor Nederland aan te vragen in de volgende situaties: 

  1. U heeft de Deense nationaliteit
  2. U woont in Denemarken met een geldige Deense verblijfsvergunning
  3. U bent in Denemarken en heeft al een geldig Schengenvisum

U heeft wel andere documenten nodig voor uw reis naar Nederland. In de checklist voor reizen naar Nederland ziet u welke documenten dat zijn en wat u wel en niet mag meenemen. 

Check wat u nodig heeft om naar Nederland te reizen

Wordt uw Deense verblijfsvergunning niet verlengd? Nadat uw verblijfsvergunning is verlopen, kunt u nog maximaal 90 dagen in Nederland en de andere Schengenlanden blijven. Soms heeft u hiervoor een Schengenvisum nodig. Dat hangt af van uw nationaliteit.

Check of u een visum nodig heeft voor Nederland

Heeft u een visum nodig? Vraag dan een Schengenvisum voor Nederland aan bij de ambassade van Luxemburg in Kopenhagen.

Bekijk hoe u een Schengenvisum voor Nederland aanvraagt bij de ambassade van Luxemburg (informatie in het Engels) 

Let op: Reist u ook naar andere landen in het Schengengebied? En bent u daar langer dan in Nederland? Dan is dat uw hoofdbestemming. Vraag uw Schengenvisum aan bij het land van uw hoofdbestemming. 

Ik woon in Nederland

Wat u kunt doen hangt af van uw situatie.

Kwijt of gestolen

Bent u in Denemarken en is uw verblijfsvergunning voor Nederland kwijt of gestolen? Mogelijk heeft u een inreisvisum nodig voor uw terugreis naar Nederland.

Check of u een inreisvisum nodig heeft

Heeft u een inreisvisum nodig?

Lees hoe u een inreisvisum aanvraagt in Denemarken

Verlopen

Is uw verblijfsvergunning verlopen, en heeft u een verlenging aangevraagd bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND)? Of gaat u dit nog doen? Mogelijk heeft u een inreisvisum nodig voor uw terugreis naar Nederland.

Check of u een inreisvisum nodig heeft

Heeft u een inreisvisum nodig?

Lees hoe u een inreisvisum aanvraagt in Denemarken

Verloopt uw Nederlandse verblijfsvergunning binnenkort? En wordt uw verblijfsvergunning niet verlengd? Na afloop van uw verblijfsvergunning mag u nog maximaal 90 dagen in Nederland en de andere Schengenlanden blijven. Soms heeft u hiervoor een Schengenvisum nodig. Dat hangt af van uw nationaliteit.

Check of u een visum nodig heeft voor Nederland

Heeft u een visum nodig? U kunt een Schengenvisum voor Nederland aanvragen bij de ambassade van Luxemburg in Kopenhagen.

Bekijk hoe u een Schengenvisum voor Nederland aanvraagt bij de ambassade van Luxemburg (informatie in het Engels) 

Let op: Reist u ook naar andere landen in het Schengengebied? En bent u daar langer dan in Nederland? Dan is dat uw hoofdbestemming. Vraag uw Schengenvisum aan bij het land van uw hoofdbestemming.

Ik woon in een ander land

Bent u in Denemarken en heeft u een Schengenvisum nodig voor Nederland? U kunt een Schengenvisum voor Nederland aanvragen bij de ambassade van Luxemburg in Kopenhagen. Bijvoorbeeld in de volgende situaties:  

  • U heeft geen visum nodig voor Denemarken, maar wel voor Nederland. U moet opeens naar Nederland reizen en wist dit nog niet toen u naar Denemarken reisde. 
  • Uw Schengenvisum verloopt (bijna), maar u moet opeens dringend naar Nederland reizen. Bijvoorbeeld vanwege medische redenen of het overlijden van een familielid. 

Bekijk hoe u een Schengenvisum voor Nederland aanvraagt bij de Luxemburgse ambassade (informatie in het Engels)

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons.