NederlandWereldwijd

Hoe regel ik een garantstelling zodat ik Nederland kan bezoeken?

Komt u voor maximaal 90 dagen naar Nederland? U moet dan aantonen dat u genoeg geld heeft te besteden. Dit is € 55 per persoon per dag. Als dit niet lukt, kunt u iemand in Nederland vragen garant te staan.

Heb ik een garantstelling nodig?

Verblijft u maximaal 90 dagen in Nederland? En heeft u tijdens uw verblijf dagelijks minder dan € 55 per persoon te besteden? Dan heeft u een garantstelling nodig.

Heeft u tijdens uw verblijf in Nederland meer dan € 55 per persoon per dag te besteden? Dan heeft u geen garantstelling nodig. U moet dit wel kunnen aantonen met bijvoorbeeld bankafschriften.

Hoe regel ik een garantstelling?

Voor een garantstelling heeft u een sponsor nodig. Uw sponsor vult een garantstellingsformulier in en stuurt aanvullende documenten naar u op.

Lees wat uw sponsor moet doen om garant te staan

Hoe gebruik ik de garantstelling?

Heeft u het garantstellingsformulier en aanvullende documenten ontvangen van uw sponsor? Hoe u de garantstelling gebruikt, hangt af van of u een visum voor Nederland nodig heeft.

Check of u een visum nodig heeft

Visum nodig?

U levert het garantstellingsformulier en de aanvullende documenten in bij uw visumaanvraag. U heeft ook andere documenten nodig om een visum aan te vragen.

Lees hoe u een visum aanvraagt

Geen visum nodig?

Neem het garantstellingsformulier en de aanvullende documenten mee op reis naar Nederland. U moet die bij de grenscontrole in Nederland kunnen laten zien.