NederlandWereldwijd

Verklaring van in leven zijn (attestatie de vita) in de Kaaimaneilanden

Woont u in de Kaaimaneilanden? En heeft u een verklaring van in leven zijn nodig? Heeft u een voorbedrukte verklaring van bijvoorbeeld de SVB, het ABP etc.? Check of een lokale notaris uw voorbedrukte verklaring van in leven zijn kan stempelen.

Wilt u in persoon een verklaring van in leven zijn aanvragen? Dan kunt u op afspraak terecht bij het Nederlandse consulaat-generaal in Miami of 1 van de andere Nederlandse vertegenwoordigingen in de Verenigde Staten.

Wanneer heeft u een verklaring van in leven zijn nodig?

Nederlandse uitkeringsinstanties zoals het ABP en de Sociale Verzekeringsbank kunnen om een verklaring van in leven zijn (attestatie de vita) vragen.

Wat heeft u nodig?

Om een verklaring van in leven zijn aan te vragen moet u in persoon langskomen bij de consulaire afdeling van de ambassade of het consulaat. Daarbij gelden de volgende voorwaarden:

  • u heeft een geldig Nederlands paspoort of ID-kaart
  • uw nationaliteit of nationaliteiten kan of kunnen worden vastgesteld
  • uw adres en woonplaats kunnen worden vastgesteld. Bijvoorbeeld door een bewijs van inschrijving van de gemeente waar u woont
  • uw burgerlijke staat kan worden vastgesteld: bijvoorbeeld door een huwelijksakte

Het kan zijn dat u het origineel moet laten legaliseren en vertalen. De regels verschillen per land.

Stempelen van een verklaring van in leven zijn

Informatie: Ontvangt u een verzoek van de SVB om te bewijzen dat u nog leeft? U kunt via een app een levensbewijs verzenden. Lees hoe u dat doet op de pagina Levensbewijs voor AOW.

Sommige uitkeringsinstanties hebben eigen voorbedrukte verklaringen van in leven zijn opgesteld. De ambassade of het consulaat kan deze documenten ondertekenen en stempelen. Het ondertekenen en stempelen is gratis, behalve als u dit lokaal gratis kunt laten doen.

U moet wel aan enkele voorwaarden voldoen:

  • u heeft de Nederlandse nationaliteit
  • u komt zelf naar de ambassade of het consulaat
  • u laat een geldig Nederlands paspoort of ID-kaart zien
  • u toont uw woonadres aan: bijvoorbeeld met officiĆ«le documenten van de autoriteiten
  • u tekent de documenten op de ambassade of het consulaat in het bijzijn van een medewerker van de ambassade of het consulaat

Verklaring bij gemeentehuis of notaris ook mogelijk

Als u niet naar de ambassade of het consulaat kunt komen, dan kunt u in sommige landen terecht bij het gemeentehuis of een notaris in de buitenlandse gemeente waar u woont.

Verklaring van in leven zijn in dit land of gebied

Check of een lokale notaris uw voorbedrukte verklaring van in leven zijn kan stempelen.

Wilt u in persoon een verklaring van in leven zijn aanvragen? Dan kunt u op afspraak terecht bij het Nederlandse consulaat-generaal in Miami of 1 van de andere Nederlandse vertegenwoordigingen in de Verenigde Staten.

Maak een afspraak via het online appointment systeem (Engelstalig).

Wilt u de verklaring in Chicago aanvragen? Stuur dan een e-mail om een afspraak te maken.