Nederland Wereldwijd

Rijbewijs verlengen of aanvragen in Thailand

Woont u in Thailand en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs verlengen. Met uw (nieuwe) geldige Nederlandse rijbewijs kunt u ook een Thais rijbewijs aanvragen.

Rijbewijs verlengen bij RDW

Als u de nationaliteit heeft van een land uit de EU of EVA kunt u uw rijbewijs verlengen bij de RDW. Ook als uw rijbewijs al is verlopen. Volg de stappen om een nieuw rijbewijs aan te vragen.

Let op: De RDW stuurt geen post naar het buitenland. U heeft dus een adres in Nederland nodig waar u formulieren en uw rijbewijs kunt ontvangen. Dit heet een correspondentieadres. Dit kan bijvoorbeeld een adres zijn van een familielid, vriend of kennis.

Stap 1: Vraag een aanvraagformulier aan

U kunt online een aanvraagformulier aanvragen om uw rijbewijs te verlengen (RDW).

Stap 2: Verzamel de juiste documenten

Voor uw aanvraag heeft u de volgende originele documenten nodig:

  • uw Nederlandse rijbewijs
  • een kopie van uw geldige reisdocument, bijvoorbeeld een paspoort of ID-kaart 
  • het ingevulde en ondertekende aanvraagformulier
  • 1 kleurenpasfoto die voldoet aan de Nederlandse eisen aan pasfoto’s en niet ouder is dan 6 maanden 

In de volgende situaties heeft u extra documenten nodig. Klik op uw situatie(s) om te zien welke documenten dat zijn.

Stap 3: Stuur uw documenten op

Stuur alle documenten die nodig zijn voor uw aanvraag op naar de RDW:

RDW, Unit Rijbewijzen
Postbus 9000
9640 HA Veendam
Nederland

Stap 4: Betaal de kosten

Betaal de kosten voor de aanvraag van een nieuw rijbewijs. Scroll naar ‘kosten’ op de website van de RDW om te lezen wat de kosten zijn en hoe u kunt betalen. 

Na uw betaling beoordeelt de RDW uw aanvraag. Keurt de RDW uw aanvraag goed? Dan ontvangt u uw nieuwe rijbewijs binnen 10 werkdagen op uw correspondentieadres in Nederland. Keurt de RDW uw aanvraag niet goed? Dan ontvangt u daarover een brief van de RDW.

Thais rijbewijs aanvragen

Met uw nieuwe geldige Nederlandse rijbewijs kunt u een Thais rijbewijs aanvragen bij het Department of Land Transport (in het Engels). 

Wat heb ik nodig?

Voor het aanvragen van een Thais rijbewijs heeft u onder meer een gewaarmerkte kopie nodig van uw geldige Nederlandse rijbewijs. U kunt hiervoor een afspraak maken bij de Nederlandse ambassade in Bangkok. De gewaarmerkte kopie kunt u alleen in persoon aanvragen.

Neem naar uw afspraak de volgende documenten mee:

  • uw originele en geldige Nederlandse rijbewijs
  • uw geldige Nederlandse paspoort

Op de pagina over het legaliseren van een kopie van uw identiteitsbewijs leest u meer over het aanvragen van een gewaarmerkte kopie van uw rijbewijs.

Op de website van het Department of Land Transport leest u (in het Engels) welke documenten u nog meer nodig heeft voor het aanvragen van een Thais rijbewijs. Staat daar dat u ook een verklaring van woonplaats nodig heeft? Dan hoeft u hiervoor geen aparte afspraak te maken bij de Nederlandse ambassade in Bangkok. Deze verklaring kunt u aanvragen bij uw afspraak voor de gewaarmerkte kopie.

Let op: Uw Thaise rijbewijs is misschien langer of korter geldig dan uw Nederlandse rijbewijs.