Nederland Wereldwijd

Reisadvies Duitsland

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het dragen van een FFP2-mondneusmasker in het openbaar vervoer is niet meer verplicht. U moet nog wel een mondneusmasker dragen in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Vanaf 1 maart 2023 vervalt de testplicht in alle ziekenhuizen en dokterspraktijken. In heel Duitsland is de quarantaineverplichting afgeschaft. Als u coronasymptomen heeft, is het advies dat u in isolatie gaat. Lees meer informatie in de rubriek Corona en gezondheid. De kleurcode van het reisadvies voor Duitsland is groen. Dit betekent dat de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar zijn met die in Nederland. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.
Laatst gewijzigd op: 22-02-2023
Nog steeds geldig op: 30-05-2023

Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico's

  • De kleurcode van het reisadvies voor Duitsland is groen. Dit betekent dat de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar zijn met die in Nederland.
  • Verblijft u in Duitsland? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.

Verder in dit reisadvies