Nederland Wereldwijd

Hoe regel ik een Nederlands paspoort of ID-kaart voor mijn kind in het buitenland?

Een Nederlands paspoort of Nederlandse identiteitskaart voor uw kind kunt u buiten Nederland aanvragen bij een Nederlandse ambassade of consulaat-generaal. In Nederland kunt u terecht bij een grensgemeente of op Schiphol. Hoe u de aanvraag doet en welke documenten u daarvoor nodig heeft, verschilt per land. 

Paspoort of ID-kaart aanvragen 

Wilt u een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen voor uw kind? Bijvoorbeeld omdat u met uw kind wilt reizen. Om te zien welke documenten u voor de aanvraag nodig heeft, vult u de persoonlijke checklist in. Vul deze in namens uw kind.    

Geboorteakte meenemen 

Vraagt u voor het eerst een Nederlands paspoort of ID-kaart aan voor uw kind? Neem dan het origineel en een kopie mee van de geboorteakte. Daarop staan de geboorteplaats en de volledig naam van de ouder of ouders. Als uw kind in het buitenland geboren is, moet u de buitenlandse geboorteakte mogelijk eerst vertalen en legaliseren.  

Heeft uw kind de Nederlandse nationaliteit? 

U kunt alleen een Nederlands paspoort of een Nederlandse ID-kaart voor uw kind aanvragen als uw kind de Nederlandse nationaliteit heeft.   

Andere zaken die u kunt regelen voor uw kind  

Als u buiten Nederland woont, moet u misschien nog meer zaken regelen voor uw kind. 

Lees wat u nog meer kunt regelen voor uw kind

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons.