NederlandWereldwijd

Legaliseren van documenten uit Singapore voor gebruik in Nederland

U wilt een document uit Singapore gebruiken in Nederland. U heeft daarvoor legalisatie nodig van de Singapore Academy of Law (SAL). Dit gebeurt met een apostille. De apostille is een verkorte vorm van legalisatie waarmee u uw document klaarmaakt voor gebruik in Nederland.

Let op: Wilt u een Nederlands document gebruiken in Singapore ? Kijk dan op de pagina Legaliseren van Nederlandse documenten voor gebruik in het buitenland.

Goed om te weten

  • Engelstalige documenten hoeft u niet te laten vertalen voor gebruik in Nederland.
  • U kunt een afschrift van bijvoorbeeld een geboorte- of huwelijksakte online aanvragen.
  • Uw document moet origineel en compleet zijn. Verwijst het document naar andere documenten of bijlagen, dan moeten deze erbij zitten.

Waar laat u uw document legaliseren?

U haalt de apostille bij de Singapore Academy of Law (SAL) (informatie in het Engels). De contactgegevens vindt u ook op de site van de Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht (HCCH) (informatie in het Engels).

Na legalisatie is het document klaar voor gebruik in Nederland.

U kunt het document ook gebruiken in Aruba, CuraƧao, Sint Maarten, Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

Heeft u het document nog niet?

Lees waar u het document opvraagt als u het nog niet heeft.

Een afschrift van een geboorte- of overlijdensakte vraagt u op bij de Immigration and Checkpoints Authority (informatie in het Engels).

U kunt een officieel exemplaar van een huwelijksakte verkrijgen bij de Singapore Registry of Marriages (informatie in het Engels).

U kunt een officieel exemplaar van een moslimhuwelijksakte verkrijgen bij de Singapore Registry of Muslim Marriages (informatie in het Engels).

Een afschrift van een echtscheidingsakte van een burgerlijk huwelijk (civil marriage) vraagt u op bij de rechtbank: de Singapore Family Justice Courts (informatie in het Engels).

Een afschrift van een echtscheidingsakte van een islamitisch huwelijk vraagt u op bij de Sharia-rechtbank: het Singapore Syariah Court (informatie in het Engels).

Een verklaring van ongehuwd zijn vraagt u op bij het huwelijksregister van Singapore: het Singapore Registry of Marriages (informatie in het Engels).

Wilt u een ander document opvragen? Vraag aan de lokale autoriteiten waar u dit kunt doen.

Hulp nodig bij het legaliseren van uw documenten?

Het Consulair Dienstencentrum kan voor Nederlanders bemiddelen bij het legaliseren van documenten uit Singapore.

Let op: Het CDC kan niet bemiddelen bij het opvragen van (afschriften van) aktes. U kunt deze online aanvragen.

Na legalisatie

Controle van uw document in Nederland

De legalisatie toont niet aan of de inhoud klopt of dat het document echt is. Een gemeente in Nederland, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) of een andere instantie kan dit nog controleren. De stempel of de sticker op uw document betekent alleen dat de juiste handtekening op uw document staat.

Geldigheid van uw document

Hoelang uw document of legalisatiestempel geldig is, verschilt per instantie. Neem voor meer informatie contact op met de instantie in Nederland die vraagt om het document.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons.