NederlandWereldwijd

Legaliseren van documenten uit Réunion voor gebruik in Nederland

Sommige documenten uit Réunion hoeft u niet te laten legaliseren voor gebruik in Nederland. Andere laat u legaliseren met een apostille. Dit is een verkorte vorm van legalisatie. Check bij de lokale Franse autoriteiten of en waar u uw document moet laten legaliseren.

Let op: Wilt u een Nederlands document gebruiken in Réunion? Kijk dan op de pagina Legaliseren van Nederlandse documenten voor gebruik in het buitenland.

Goed om te weten

  • Réunion is een Frans overzees gebied en hoort bij de EU. Voor legaliseren gelden dezelfde voorwaarden als in Frankrijk.
  • Franstalige documenten hoeft u niet te laten vertalen voor gebruik in Nederland.
  • Uw document moet origineel en compleet zijn. Verwijst het document naar andere documenten of bijlagen, dan moeten deze erbij zitten.

Waar laat u uw document legaliseren?

Het legaliseren van documenten uit Réunion gaat op dezelfde manier als in Frankrijk. Er kunnen uitzonderingen gelden. Check bij de lokale Franse autoriteiten of en waar u uw document moet laten legaliseren.

Lees meer over het legaliseren van documenten uit Frankrijk.

Heeft u het document nog niet?

Lees waar u het document opvraagt als u het nog niet heeft.

Wilt u een ander document opvragen? Vraag aan de lokale autoriteiten waar u dit kunt doen.

Na legalisatie

Controle van uw document in Nederland

De legalisatie toont niet aan of de inhoud klopt of dat het document echt is. Een gemeente in Nederland, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) of een andere instantie kan dit nog controleren. De stempel of de sticker op uw document betekent alleen dat de juiste handtekening op uw document staat.

Geldigheid van uw document

Hoelang uw document of legalisatiestempel geldig is, verschilt per instantie. Neem voor meer informatie contact op met de instantie in Nederland die vraagt om het document.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons.