Reisadvies Vaticaanstad | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 14-06-2020 | Nog steeds geldig op: 14-07-2020

Zie het reisadvies van Italië.

Lees de veelgestelde vragen op de pagina Coronavirus: veelgestelde vragen reisadvies per land.

Coronavirus (COVID-19) en Vaticaanstad

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Vaticaanstad stabiel te houden. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de Engelstalige website van het Vatican News en de officiële website van Vaticaanstad.

De Vaticaanse Musea en de Vaticaanse Tuinen zijn weer open voor het publiek, onder strikte voorwaarden. Tickets moeten vooraf online worden geboekt. Meer informatie is te vinden op de Engelstalige website van MVSEI VATICANI.

Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Vaticaanstad. Er kunnen in Vaticaanstad andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over het gebruik van mondkapjes (welke soort is verplicht en wanneer moet ik het dragen), afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, toeristische attracties et cetera. U kunt deze informatie vragen aan uw reisorganisatie, de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of B&B). Ook kunt u informeren bij de plaatselijke VVV. 

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft.

Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Naar boven

Reisadvies Vaticaanstad

De informatie over reizen naar Vaticiaanstad kunt u lezen in het reisadvies van Italië.

Naar boven