Reisadvies Vaticaanstad | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 29-12-2020 | Nog steeds geldig op: 22-01-2021

Buitenlandse reizen zijn een risico voor de verspreiding van het Covid-19 virus. Ook kunnen landen plotseling maatregelen nemen die binnenkomst en/of vertrek moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Het Nederlandse kabinet adviseert zeer dringend om NIET naar het buitenland te reizen tenzij strikt noodzakelijk. Wilt u Nederland inreizen vanuit Vaticaanstad? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 testuitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig, internationale trein- of busverbinding of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zie het reisadvies van Italië.

Coronavirus (COVID-19) en Vaticaanstad

Negatieve Covid-19 testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Wilt u Nederland inreizen vanuit Vaticaanstad? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 testuitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig, internationale trein- of busverbinding of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees meer op Rijksoverheid.nl.

Maatregelen

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Vaticaanstad stabiel te houden. U kunt het reisadvies Italië raadplegen voor de meest recente informatie met instructies en adviezen.

De Vaticaanse Musea en de Vaticaanse Tuinen zijn gesloten. Meer informatie is te vinden op de Engelstalige website van MVSEI VATICANI.

Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Vaticaanstad. Er kunnen in Vaticaanstad andere maatregelen gelden dan in Nederland. In Vaticaanstad zijn mondkapjes in openbare binnenruimtes verplicht en buiten tussen 18:00 en 6:00 uur op plaatsen waar geen afstand gehouden kan worden.

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Naar boven

Reisadvies Vaticaanstad

De informatie over reizen naar Vaticiaanstad kunt u lezen in het reisadvies van Italië.

Naar boven