Reisadvies Vaticaanstad | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 16-07-2021 | Nog steeds geldig op: 24-07-2021

De kleurcode van Vaticaanstad is groen. Na een verblijf in Vaticaanstad hoeft u bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te overleggen en niet in (thuis)quarantaine te gaan. Meer informatie over de in Vaticaanstad en Nederland geldende (reis)maatregelen vindt u in de rubriek ‘Coronavirus’.

Coronavirus (COVID-19) en Vaticaanstad

Coronavirusmaatregelen

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Vaticaanstad stabiel te houden. U kunt het reisadvies Italië raadplegen voor de meest recente informatie met instructies en adviezen.

Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Vaticaanstad. Er kunnen in Vaticaanstad andere maatregelen gelden dan in Nederland. 

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Door de verbeterde gezondheidssituatie in Vaticaanstad hoeft u na een verblijf in Vaticaanstad voor terugkeer naar Nederland geen negatieve NAAT(PCR)test te laten zien en hoeft u bij thuiskomst niet in (thuis)quarantaine te gaan.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). 

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Vaticaanstad 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Vaticaanstad de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Naar boven

Reisadvies Vaticaanstad

De informatie over reizen naar Vaticaanstad kunt u lezen in het reisadvies van Italië.

Naar boven