Reisadvies Vaticaanstad | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 11-01-2022 | Nog steeds geldig op: 22-01-2022

Het reisadvies voor Vaticaanstad is geel. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Geel: let op, er zijn risico's

  • De kleurcode van het reisadvies voor Vaticaanstad is geel. U kunt reizen naar Vaticaanstad. Maar let op: er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona.
  • Naar Vaticaanstad? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus en in het reisadvies voor Italië.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.
Kaart bij reisadvies Vaticaanstad
Download 'Kaart bij reisadvies Heilige Stoel / Vaticaanstad' (PDF, 93 kB)

Coronavirus

Coronavirusmaatregelen

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) in Vaticaanstad stabiel te houden. U kunt het reisadvies Italië raadplegen voor de meest recente informatie met instructies en adviezen.

Bereid uw reis goed voor, en bekijk welke maatregelen er gelden in Vaticaanstad. Er kunnen in Vaticaanstad andere maatregelen gelden dan in Nederland. 

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan, uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Testlocaties in Vaticaanstad 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Vaticaanstad de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). 

Naar boven

Reisadvies Vaticaanstad

De informatie over reizen naar Vaticaanstad kunt u lezen in het reisadvies van Italië.

Naar boven