Nederland Wereldwijd

Wat is DigiD?

Met uw DigiD laat u zien wie u bent als u op internet iets regelt. Zo kunt u op een veilige manier online uw zaken regelen. U kunt DigiD ook gebruiken vanuit het buitenland en om in te loggen bij organisaties in andere Europese landen.

U gebruikt uw DigiD om in te loggen op de websites van de overheid, zorginstellingen en pensioenfondsen. De organisaties weten dankzij DigiD dat ze met de juiste persoon te maken hebben.

Europees inloggen

Met DigiD is het ook mogelijk om in te loggen bij organisaties in andere Europese landen. U kunt online zaken regelen met overheidsorganisaties die zijn aangesloten op Europees inloggen (eIDAS).

Persoonlijk

Uw DigiD is strikt persoonlijk. U mag geen DigiD aanvragen of gebruiken voor iemand anders. En geef nooit uw inloggegevens aan anderen.

Manieren van inloggen

U kunt met DigiD op verschillende manieren inloggen. U kunt meestal zelf kiezen op welke manier u inlogt met DigiD. Maar organisaties kunnen een inlogmethode ook verplichten.

Inlogmethodes:

Niet verplicht

Regelt u uw zaken liever niet online via DigiD? Neem dan contact op met de organisatie waarmee u iets wilt regelen en vraag naar andere mogelijkheden.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig