NederlandWereldwijd

Werken in Nederland met een niet-Nederlands diploma

Als u in Nederland gaat werken met een diploma uit een ander land, dan moet u rekening houden met een aantal zaken. Misschien heeft u bepaalde documenten nodig of moet u om toestemming vragen om uw werk in Nederland te mogen doen.

Legaliseren van uw diploma

Vraagt uw werkgever in Nederland om een gelegaliseerd diploma? Dan moet u uw diploma laten legaliseren. Hiermee maakt u uw diploma geschikt voor gebruik in Nederland. Dit gebeurt in veel gevallen met een soort stempel, een apostille. Hiermee is duidelijk dat uw diploma van een bevoegde instantie buiten Nederland komt. Laat uw diploma legaliseren in het land waar uw diploma vandaan komt.

Lees meer over legaliseren van buitenlandse documenten

Waardering van diploma

Als u gaat werken in Nederland, heeft u misschien een diplomawaardering nodig. Hiermee laat u zien wat uw buitenlandse diploma in Nederland waard is. Diplomawaardering is niet verplicht, maar is afhankelijk van wat een werkgever in Nederland van u vraagt. Weet u dit niet? Vraag dit dan na bij uw (toekomstige) werkgever.

Lees meer over diplomawaardering voor werk in Nederland

Werken in een beschermd beroep

Sommige beroepen zijn beschermd in Nederland. Dit betekent dat u aan bepaalde eisen moet voldoen om dit werk te mogen doen. Ga daarom na of uw beroep een beschermd beroep is in Nederland. Als uw beroep beschermd is, dan kunt u niet zomaar in Nederland aan de slag met uw buitenlandse diploma. U moet dan eerst toestemming vragen om dit werk in Nederland te mogen doen in. Dit heet beroepserkenning. Bij welke organisatie u om toestemming vraagt, hangt af van uw beroep.

Lees meer over werken in een beschermd beroep in Nederland

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons.

Ook nuttig