NederlandWereldwijd

Schengenvisum voor Nederland aanvragen in San Marino

U hoeft geen Schengenvisum voor Nederland aan te vragen als u in San Marino woont. Woont u buiten San Marino? Bekijk wat u kunt doen.

Ik woon in San Marino

U hoeft geen Schengenvisum voor Nederland aan te vragen in de volgende situaties:

  1. U heeft de San Marinese nationaliteit.  
  2. U woont in San Marino met een geldige San Marinese verblijfsvergunning.
  3. U bent in San Marino en heeft al een geldig Schengenvisum.

U heeft wel andere documenten nodig voor uw reis naar Nederland. In de checklist voor reizen naar Nederland ziet u welke documenten dat zijn en wat u wel en niet mag meenemen.

Check wat u nodig heeft om naar Nederland te reizen

Ik woon buiten San Marino

Wat u kunt doen hangt af van uw situatie.

Bent u in San Marino en heeft u een Schengenvisum nodig voor Nederland? U kunt een Schengenvisum voor Nederland aanvragen bij de ambassade van Luxemburg in Rome, Italië. Bijvoorbeeld in de volgende situaties:

  • U heeft geen visum nodig voor San Marino, maar wel voor Nederland. U moet opeens naar Nederland reizen en wist dit nog niet toen u naar San Marino reisde.
  • Uw Schengenvisum verloopt (bijna), maar u moet opeens dringend naar Nederland reizen. Bijvoorbeeld vanwege medische redenen of het overlijden van een familielid.

Bekijk hoe u een Schengenvisum voor Nederland aanvraagt bij de ambassade van Luxemburg (informatie in het Italiaans en Frans)

Bent u in San Marino en is uw verblijfsvergunning voor Nederland kwijt, gestolen of verlopen? En heeft u een visum nodig voor uw terugreis naar Nederland?

Lees hoe u een inreisvisum aanvraagt in Italië

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons.