NederlandWereldwijd

Verklaring van Nederlanderschap aanvragen als u in Bulgarije woont

Bent u een meerderjarige Nederlander met een dubbele nationaliteit en woont u in Bulgarije? Omdat u in de EU woont, kunt u de Nederlandse nationaliteit niet verliezen. Daarom is het niet nodig om een verklaring van Nederlanderschap aan te vragen.

U kunt alleen een verklaring van Nederlanderschap (VBN) aanvragen als u  een meerderjarige Nederlander met een dubbele nationaliteit bent en buiten Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten of de EU woont. En als het doel van de aanvraag is te voorkomen dat u uw Nederlandse nationaliteit verliest.

Wanneer behoud ik mijn Nederlandse nationaliteit?

U verliest het Nederlanderschap niet in de volgende gevallen:

  • U heeft alleen de Nederlandse nationaliteit.
  • U heeft naast de Nederlandse nationaliteit een andere nationaliteit, maar u woont in Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten of in een EU-land.

Bewijs Nederlandse nationaliteit

U kunt uw Nederlandse nationaliteit aantonen met een geldig Nederlands paspoort of een geldige Nederlandse ID-kaart. Of, als dat mogelijk is in uw land, met een uittreksel van uw gemeente waarop uw nationaliteit staat.

Verklaring nodig voor ander doel dan voorkomen verlies Nederlandse nationaliteit

Heeft u een verklaring van Nederlanderschap nodig voor een ander doel dan voorkomen dat u de Nederlandse nationaliteit verliest?

Kijk op de pagina Kan ik een verklaring van Nederlanderschap aanvragen? voor meer informatie.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u graag verder.
Neem contact op met ons.