NederlandWereldwijd

Nederlands rijbewijs omwisselen voor rijbewijs uit Zweden

Woont u in Zweden en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U kunt alleen uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Zweeds rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Zweeds rijbewijs bij de Transportstyrelsen (informatie in het Engels en Zweeds). Dat moet volgens de Europese regels. U mag maar 1 Europees rijbewijs hebben. De Nederlandse ambassade in Stockholm kan u niet helpen bij het omwisselen van uw rijbewijs. U hoeft niet opnieuw rijexamen te doen.

Let op: Uw Zweedse rijbewijs is misschien langer of korter geldig dan uw Nederlandse rijbewijs.

Wat heb ik nodig?

Op de website van de Transportstyrelsen leest u (in het Engels en Zweeds) welke documenten u nodig heeft voor het omwisselen van uw rijbewijs.

Omgezet rijbewijs?

Had u een rijbewijs uit een land van buiten de Europese Unie (EU)? En heeft u dat rijbewijs eerder omgewisseld naar een Nederlands rijbewijs? Niet alle landen in Europa erkennen uw omgewisselde rijbewijs als geldig rijbewijs. De Transportstyrelsen kan u vertellen of uw omgezette rijbewijs geldig is en of u het kunt omwisselen voor een Zweeds rijbewijs. Kan dat niet? Dan moet u opnieuw rijexamen doen.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig

Mijn Nederlandse rijbewijs is kwijt of gestolen in het buitenland. Wat nu?

Mijn Nederlandse rijbewijs is in beslag genomen in het buitenland. Wat nu?