Nederland Wereldwijd

Nederlands rijbewijs omwisselen voor rijbewijs uit Zweden

Woont u in Zweden en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U kunt alleen uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Zweeds rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Zweeds rijbewijs bij de Transportstyrelsen (informatie in het Engels en Zweeds). Dat moet volgens de Europese regels. U mag maar 1 Europees rijbewijs hebben. De Nederlandse ambassade in Stockholm kan u niet helpen bij het omwisselen van uw rijbewijs. U hoeft niet opnieuw rijexamen te doen.

Let op: Uw Zweedse rijbewijs is misschien langer of korter geldig dan uw Nederlandse rijbewijs.

Wat heb ik nodig?

Op de website van de Transportstyrelsen leest u (in het Engels en Zweeds) welke documenten u nodig heeft voor het omwisselen van uw rijbewijs.

Omgezet rijbewijs?

Had u een rijbewijs uit een land van buiten de Europese Unie (EU)? En heeft u dat rijbewijs eerder omgewisseld naar een Nederlands rijbewijs? Niet alle landen in Europa erkennen uw omgewisselde rijbewijs als geldig rijbewijs. De Transportstyrelsen kan u vertellen of uw omgezette rijbewijs geldig is en of u het kunt omwisselen voor een Zweeds rijbewijs. Kan dat niet? Dan moet u opnieuw rijexamen doen.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig