Nederland Wereldwijd

Nederlands rijbewijs omwisselen voor rijbewijs uit Spanje

Woont u in Spanje en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U kunt alleen uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Spaans rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Spaans rijbewijs bij de Dirección General de Tráfico. U hoeft niet opnieuw rijexamen te doen.

Had u een rijbewijs uit een land van buiten de Europese Unie (EU)? En heeft u dat rijbewijs eerder omgewisseld naar een Nederlands rijbewijs?

Niet alle landen in Europa erkennen uw omgewisselde rijbewijs als geldig rijbewijs. De Dirección General de Tráfico kan u vertellen of uw omgewisselde rijbewijs geldig is en of u deze kunt omruilen voor een Spaans rijbewijs. Kan dat niet? Dan moet u opnieuw rijexamen doen.

Ga naar de website van de Direccion General de Tráfico (informatie in het Spaans en Engels)

Wat heb ik nodig?

Voor het aanvragen van een Spaans rijbewijs heeft u een echtheidsverklaring van de RDW nodig. Hierin staat of u met een rijbewijs geregistreerd staat in het rijbewijsregister. Op de website van de RDW leest u hoe u een echtheidsverklaring aanvraagt. Dit kost geld. Na uw betaling ontvangt u de echtheidsverklaring via de post op uw adres. De verklaring is in het Engels. U hoeft het niet te laten vertalen naar het Spaans.

Op de website van de Spaanse overheid leest u (in het Spaans en Engels) welke documenten u nog meer nodig heeft voor het omwisselen van uw rijbewijs.

Let op: Uw Spaanse rijbewijs is misschien langer of korter geldig dan uw Nederlandse rijbewijs.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig