Nederland Wereldwijd

Nederlands rijbewijs omwisselen voor rijbewijs uit Roemenië

Woont u in Roemenië en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U kunt alleen uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Roemeens rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Roemeens rijbewijs bij het Directia Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) (informatie in het Roemeens). Dat moet volgens de Europese regels. U mag maar 1 Europees rijbewijs hebben. U hoeft niet opnieuw rijexamen te doen.

Let op: Uw Roemeense rijbewijs is misschien langer of korter geldig dan uw Nederlandse rijbewijs.

Wat heb ik nodig?

Op de website van het DRPCIV (informatie in het Roemeens) leest u welke documenten u nodig heeft bij het omwisselen van uw rijbewijs.

Omgezet rijbewijs?

Had u een rijbewijs uit een land van buiten de Europese Unie (EU)? En heeft u dat rijbewijs eerder omgewisseld naar een Nederlands rijbewijs? Niet alle landen in Europa erkennen uw omgewisselde rijbewijs als geldig rijbewijs. Het DRPCIV kan u vertellen of uw omgezette rijbewijs geldig is en of u het kunt omwisselen voor een Roemeens rijbewijs. Kan dat niet? Dan moet u opnieuw rijexamen doen.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig