Nederland Wereldwijd

Nederlands rijbewijs omwisselen voor rijbewijs uit Polen

Woont u in Polen en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U kunt alleen uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Pools rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Pools rijbewijs bij de gemeente waar u woont. U hoeft niet opnieuw rijexamen te doen.

Had u een rijbewijs uit een land van buiten de Europese Unie (EU)? En heeft u dat rijbewijs eerder omgewisseld naar een Nederlands rijbewijs? Niet alle landen in Europa erkennen uw omgewisselde rijbewijs als geldig rijbewijs. Het Poolse Ministerie van Infrastructuur (informatie in het Pools) kan u vertellen of uw omgezette rijbewijs geldig is en of u het kunt omwisselen voor een Pools rijbewijs. Kan dat niet? Dan moet u opnieuw rijexamen doen.

Wat heb ik nodig?

Is uw Nederlandse rijbewijs al verlopen of kwijt? Dan heeft u voor het aanvragen van een Pools rijbewijs een echtheidsverklaring van de RDW nodig. Hierin staat of u met een rijbewijs geregistreerd staat in het rijbewijsregister. Op de website van de RDW leest u hoe u een echtheidsverklaring aanvraagt. Dit kost geld. Na uw betaling ontvangt u de echtheidsverklaring via de post op uw adres.

De verklaring is in het Engels. Deze moet u laten vertalen naar het Pools. Dat kan alleen bij een beëdigd vertaler. U hoeft de verklaring en de vertaling niet te laten legaliseren.

Vind een beëdigd vertaler (Raad voor Rechtsbijstand)

Op de website van de Poolse overheid (informatie in het Pools) leest u welke documenten u nog meer nodig heeft bij het omwisselen van uw rijbewijs.

Let op: Uw Poolse rijbewijs is misschien langer of korter geldig dan uw Nederlandse rijbewijs.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig