Nederland Wereldwijd

Nederlands rijbewijs omwisselen voor rijbewijs uit Oostenrijk

Woont u in Oostenrijk en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U kunt alleen uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Oostenrijks rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Oostenrijks rijbewijs. Op de website van de Oostenrijkse overheid ziet u waar u dat kunt doen (informatie in het Engels). U hoeft niet opnieuw rijexamen te doen.

Had u een rijbewijs uit een land van buiten de Europese Unie (EU)? En heeft u dat rijbewijs eerder omgewisseld naar een Nederlands rijbewijs? Niet alle landen in Europa erkennen uw omgewisselde rijbewijs als geldig rijbewijs. Het Bundesministerium Klimaschutz, Umwelt, Energie, Mobilität, Innovation und Technologie (informatie in het Engels en Duits) kan u vertellen of  uw omgezette rijbewijs geldig is en of u het kunt omwisselen voor een Oostenrijks rijbewijs. Kan dat niet? Dan moet u opnieuw rijexamen doen.

Wat heb ik nodig?

Voor het aanvragen van een Oostenrijks rijbewijs heeft u een echtheidsverklaring van de RDW nodig. Hierin staat of u met een rijbewijs geregistreerd staat in het rijbewijsregister. Op de website van de RDW leest u hoe u een echtheidsverklaring aanvraagt. Dit kost geld. Na uw betaling ontvangt u de echtheidsverklaring via de post op uw adres. De verklaring is in het Engels. U hoeft het niet te laten vertalen of legaliseren.

Op de website van de Oostenrijkse overheid leest u (in het Engels en Duits) welke documenten u nog meer nodig heeft voor het omwisselen van uw rijbewijs.

Let op: Uw Oostenrijkse rijbewijs is misschien langer of korter geldig dan uw Nederlandse rijbewijs.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig