Nederland Wereldwijd

Nederlands rijbewijs omwisselen voor rijbewijs uit Oostenrijk

Woont u in Oostenrijk en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U kunt alleen uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Oostenrijks rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Oostenrijks rijbewijs. Dat moet volgens de Europese regels. U mag maar 1 Europees rijbewijs hebben. Op de website van de Oostenrijkse overheid ziet u waar u uw rijbewijs kunt omwisselen (informatie in het Engels). U hoeft niet opnieuw rijexamen te doen.

Let op: Uw Oostenrijkse rijbewijs is misschien langer of korter geldig dan uw Nederlandse rijbewijs.

Omgezet rijbewijs?

Had u een rijbewijs uit een land van buiten de Europese Unie (EU)? En heeft u dat rijbewijs eerder omgewisseld naar een Nederlands rijbewijs? Niet alle landen in Europa erkennen uw omgewisselde rijbewijs als geldig rijbewijs. Het Bundesministerium Klimaschutz, Umwelt, Energie, Mobilit├Ąt, Innovation und Technologie (informatie in het Engels en Duits) kan u vertellen of uw omgezette rijbewijs geldig is en of u het kunt omwisselen voor een Oostenrijks rijbewijs. Kan dat niet? Dan moet u opnieuw rijexamen doen.

Rijbewijs kwijt?

Bent u uw rijbewijs kwijt? Dan heeft u voor het aanvragen van een Oostenrijks rijbewijs een echtheidsverklaring van de RDW nodig. Hierin staat of u met een rijbewijs geregistreerd staat in het rijbewijsregister. Op de website van de RDW leest u hoe u een echtheidsverklaring aanvraagt. Dit kost geld. Na uw betaling ontvangt u de echtheidsverklaring via de post op uw adres. De verklaring is in het Engels. U hoeft het niet te laten vertalen of legaliseren.

Overige documenten

Op de website van de Oostenrijkse overheid leest u (in het Engels en Duits) welke documenten u nog meer nodig heeft voor het omwisselen van uw rijbewijs.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig