NederlandWereldwijd

Nederlands rijbewijs omwisselen voor rijbewijs uit Luxemburg

Woont u in Luxemburg en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U kunt alleen uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Luxemburgs rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Luxemburgs rijbewijs bij de Société Nationale de Circulation Automobile (SNCA) (informatie in het Frans, Duits en Engels). Dat moet volgens de Europese regels. U mag maar 1 Europees rijbewijs hebben. U hoeft niet opnieuw rijexamen te doen.

Let op: Uw Luxemburgse rijbewijs is misschien langer of korter geldig dan uw Nederlandse rijbewijs.

Wat heb ik nodig?

Op de website van de Luxemburgse overheid leest u (in het Duits, Engels en Frans) welke documenten u nodig heeft voor het omwisselen van uw rijbewijs.

Omgezet rijbewijs?

Had u een rijbewijs uit een land van buiten de Europese Unie (EU)? En heeft u dat rijbewijs eerder omgewisseld naar een Nederlands rijbewijs? Niet alle landen in Europa erkennen uw omgewisselde rijbewijs als geldig rijbewijs. De SNCA kan u vertellen of u uw omgezette rijbewijs geldig is en of u het kunt omwisselen voor een Luxemburgs rijbewijs. Kan dat niet? Dan moet u opnieuw rijexamen doen.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig

Mijn Nederlandse rijbewijs is kwijt of gestolen in het buitenland. Wat nu?

Mijn Nederlandse rijbewijs is in beslag genomen in het buitenland. Wat nu?