Nederland Wereldwijd

Nederlands rijbewijs omwisselen voor rijbewijs uit IJsland

Woont u in IJsland en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U kunt alleen uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een IJslands rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een IJslands rijbewijs bij de districtscommissaris van het district waar u woont (informatie in het IJslands en Engels). U hoeft niet opnieuw rijexamen te doen.

Let op: Uw IJslandse rijbewijs is misschien langer of korter geldig dan uw Nederlandse rijbewijs.

Omgezet rijbewijs?

Had u een rijbewijs uit een land van buiten de Europese Unie (EU)? En heeft u dat rijbewijs eerder omgewisseld naar een Nederlands rijbewijs? Niet alle landen in Europa erkennen uw omgewisselde rijbewijs als geldig rijbewijs. De districtscommissaris kan u vertellen of uw omgezette rijbewijs geldig is en of u het kunt omwisselen voor een IJslands rijbewijs. Kan dat niet? Dan moet u opnieuw rijexamen doen.

Rijbewijs kwijt?

Bent u uw rijbewijs kwijt? Dan heeft u voor het aanvragen van een IJslands rijbewijs een echtheidsverklaring van de RDW nodig. Dit is een verklaring van de RDW. Hierin staat of u met een rijbewijs geregistreerd staat in het rijbewijsregister. Op de website van de RDW leest u hoe u een echtheidsverklaring aanvraagt. Dit kost geld. Na uw betaling ontvangt u de echtheidsverklaring via de post op uw adres. De verklaring is in het Engels. U hoeft het niet te laten vertalen naar het IJslands.

Is uw Nederlandse rijbewijs kwijt of gestolen? Dan heeft u naast de echtheidsverklaring ook een verklaring van vermissing of diefstal van de lokale politie nodig.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig