NederlandWereldwijd

Nederlands rijbewijs omwisselen voor rijbewijs uit IJsland

Woont u in IJsland en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U kunt alleen uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een IJslands rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een IJslands rijbewijs bij de districtscommissaris van het district waar u woont (informatie in het IJslands en Engels). U hoeft niet opnieuw rijexamen te doen.

Let op: Uw IJslandse rijbewijs is misschien langer of korter geldig dan uw Nederlandse rijbewijs.

Omgezet rijbewijs?

Had u een rijbewijs uit een land van buiten de Europese Unie (EU)? En heeft u dat rijbewijs eerder omgewisseld naar een Nederlands rijbewijs? Niet alle landen in Europa erkennen uw omgewisselde rijbewijs als geldig rijbewijs. De districtscommissaris kan u vertellen of uw omgezette rijbewijs geldig is en of u het kunt omwisselen voor een IJslands rijbewijs. Kan dat niet? Dan moet u opnieuw rijexamen doen.

Rijbewijs kwijt?

Bent u uw rijbewijs kwijt? Dan heeft u voor het aanvragen van een IJslands rijbewijs een echtheidsverklaring van de RDW nodig. Dit is een verklaring van de RDW. Hierin staat of u met een rijbewijs geregistreerd staat in het rijbewijsregister. Op de website van de RDW leest u hoe u een echtheidsverklaring aanvraagt. Dit kost geld. Na uw betaling ontvangt u de echtheidsverklaring via de post op uw adres. De verklaring is in het Engels. U hoeft het niet te laten vertalen naar het IJslands.

Is uw Nederlandse rijbewijs kwijt of gestolen? Dan heeft u naast de echtheidsverklaring ook een verklaring van vermissing of diefstal van de lokale politie nodig.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig

Mijn Nederlandse rijbewijs is kwijt of gestolen in het buitenland. Wat nu?

Mijn Nederlandse rijbewijs is in beslag genomen in het buitenland. Wat nu?