NederlandWereldwijd

Nederlands rijbewijs omwisselen voor rijbewijs uit Ierland

Woont u in Ierland en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U kunt alleen uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Iers rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

Zolang uw Nederlandse rijbewijs nog geldig is, kunt u het in Ierland gebruiken. Is uw rijbewijs (niet langer dan 10 jaar) verlopen? Dan kunt u uw Nederlandse rijbewijs online omwisselen voor een Iers rijbewijs bij de National Driver License Service (informatie in het Engels). U hoeft niet opnieuw rijexamen te doen.

Let op: Uw Ierse rijbewijs is misschien langer of korter geldig dan uw Nederlandse rijbewijs.

Wat heb ik nodig?

Op de website van deĀ National Driver License Service leest u (in het Engels) welke documenten u nodig heeft voor het omwisselen van uw rijbewijs.

Omgezet rijbewijs?

Had u een rijbewijs uit een land van buiten de Europese Unie (EU)? En heeft u dat rijbewijs eerder omgewisseld naar een Nederlands rijbewijs? Niet alle landen in Europa erkennen uw omgewisselde rijbewijs als geldig rijbewijs. De Road Safety Authority (informatie in het Engels) kan u vertellen of uw omgezette rijbewijs geldig is en of u het kunt omwisselen voor een Iers rijbewijs. Kan dat niet? Dan moet u opnieuw rijexamen doen.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig

Mijn Nederlandse rijbewijs is kwijt of gestolen in het buitenland. Wat nu?

Mijn Nederlandse rijbewijs is in beslag genomen in het buitenland. Wat nu?