Nederland Wereldwijd

Nederlands rijbewijs omwisselen voor rijbewijs uit Ierland

Woont u in Ierland en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U kunt alleen uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Iers rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

Zolang uw Nederlandse rijbewijs nog geldig is, kunt u het in Ierland gebruiken. Is uw rijbewijs (niet langer dan 10 jaar) verlopen? Dan kunt u uw Nederlandse rijbewijs online omwisselen voor een Iers rijbewijs bij de National Driver License Service (informatie in het Engels). U hoeft niet opnieuw rijexamen te doen.

Let op: Uw Ierse rijbewijs is misschien langer of korter geldig dan uw Nederlandse rijbewijs.

Wat heb ik nodig?

Op de website van deĀ National Driver License Service leest u (in het Engels) welke documenten u nodig heeft voor het omwisselen van uw rijbewijs.

Omgezet rijbewijs?

Had u een rijbewijs uit een land van buiten de Europese Unie (EU)? En heeft u dat rijbewijs eerder omgewisseld naar een Nederlands rijbewijs? Niet alle landen in Europa erkennen uw omgewisselde rijbewijs als geldig rijbewijs. De Road Safety Authority (informatie in het Engels) kan u vertellen of uw omgezette rijbewijs geldig is en of u het kunt omwisselen voor een Iers rijbewijs. Kan dat niet? Dan moet u opnieuw rijexamen doen.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig