Nederland Wereldwijd

Nederlands rijbewijs omwisselen voor rijbewijs uit Griekenland

Woont u in Griekenland en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U kunt alleen uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Grieks rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Grieks rijbewijs bij het Griekse ministerie van Transport (informatie in het Grieks) of via het Kentro Experetisi Politon (KEP, het Centrum Civiele Dienstverlening) (informatie in het Grieks). U hoeft niet opnieuw rijexamen te doen.

Had u een rijbewijs uit een land van buiten de Europese Unie (EU)? En heeft u dat rijbewijs eerder omgewisseld naar een Nederlands rijbewijs? Niet alle landen in Europa erkennen uw omgewisselde rijbewijs als geldig rijbewijs. Het Griekse ministerie van Transport kan u vertellen of uw omgezette rijbewijs geldig is en of u het kunt omwisselen voor een Grieks rijbewijs. Kan dat niet? Dan moet u opnieuw rijexamen doen.

Wat heb ik nodig?

Is uw Nederlandse rijbewijs al verlopen? Dan heeft u een echtheidsverklaring van de RDW nodig. Hierin staat of u met een rijbewijs geregistreerd staat in het rijbewijsregister. Op de website van de RDW leest u hoe u een echtheidsverklaring aanvraagt. Dit kost geld. Na uw betaling ontvangt u de echtheidsverklaring via de post op uw adres. De verklaring is in het Engels. Deze moet u laten vertalen naar het Grieks. Dat kan alleen bij een be√ędigd vertaler. U hoeft de vertaling niet te laten legaliseren.

Vind een be√ędigd vertaler (Raad voor Rechtsbijstand)

Let op: Uw Griekse rijbewijs is misschien langer of korter geldig dan uw Nederlandse rijbewijs.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig