Nederland Wereldwijd

Nederlands rijbewijs omwisselen voor rijbewijs uit Estland

Woont u in Estland en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U kunt alleen uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Estlands rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

Zolang uw Nederlandse rijbewijs nog geldig is, kunt u het in Estland gebruiken. Verloopt uw rijbewijs? Dan kunt u het omwisselen voor een Estlands rijbewijs bij de Road Administration (Maanteeamet). Dat moet volgens de Europese regels. U mag maar 1 Europees rijbewijs hebben. U moet wel aan de voorwaarden voldoen die u vindt op de website van de Transport Administration (informatie in het Engels, Ests en Russisch). Is uw Nederlandse rijbewijs langer dan 5 jaar verlopen? Dan moet u opnieuw theorie- en praktijkexamen doen.

Let op: Uw Estlandse rijbewijs is misschien langer of korter geldig dan uw Nederlandse rijbewijs.

Wat heb ik nodig?

Op de website van de Transport Administration leest u (in het Engels, Ests en Russisch) welke documenten u nodig heeft voor het omwisselen van uw rijbewijs.

Rijbewijs kwijt?

Is uw Nederlandse rijbewijs kwijt, gestolen of beschadigd? Dan controleert de Estlandse Road Administration bij de Nederlandse instanties of u mag rijden en of uw gegevens kloppen. Als dat zo is, dan kunt u uw rijbewijs omwisselen.

Rijbewijs omgezet?

Had u een rijbewijs uit een land van buiten de Europese Unie (EU)? En heeft u dat rijbewijs eerder omgewisseld naar een Nederlands rijbewijs? Niet alle landen in Europa erkennen uw omgewisselde rijbewijs als geldig rijbewijs. De Road Administration kan u vertellen of uw omgezette rijbewijs geldig is en of u deze kunt omruilen voor een Estlands rijbewijs. Kan dat niet? Dan moet u opnieuw rijexamen doen.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig