NederlandWereldwijd

Nederlands rijbewijs omwisselen voor rijbewijs uit Estland

Woont u in Estland en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U kunt alleen uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Ests rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

Zolang uw Nederlandse rijbewijs nog geldig is, kunt u het in Estland gebruiken. Verloopt uw rijbewijs? Dan kunt u het omwisselen voor een Ests rijbewijs bij de Road Administration (Maanteeamet). Dat moet volgens de Europese regels. U mag maar 1 Europees rijbewijs hebben. U moet wel aan de voorwaarden voldoen die u vindt op de website van de Transport Administration (informatie in het Engels, Ests en Russisch). Is uw Nederlandse rijbewijs langer dan 5 jaar verlopen? Dan moet u opnieuw theorie- en praktijkexamen doen.

Let op: Uw Estse rijbewijs is misschien langer of korter geldig dan uw Nederlandse rijbewijs.

Wat heb ik nodig?

Op de website van de Transport Administration leest u (in het Engels, Ests en Russisch) welke documenten u nodig heeft voor het omwisselen van uw rijbewijs.

Rijbewijs kwijt?

Is uw Nederlandse rijbewijs kwijt, gestolen of beschadigd? Dan controleert de Estse Road Administration bij de Nederlandse instanties of u mag rijden en of uw gegevens kloppen. Als dat zo is, dan kunt u uw rijbewijs omwisselen.

Rijbewijs omgezet?

Had u een rijbewijs uit een land van buiten de Europese Unie (EU)? En heeft u dat rijbewijs eerder omgewisseld naar een Nederlands rijbewijs? Niet alle landen in Europa erkennen uw omgewisselde rijbewijs als geldig rijbewijs. De Road Administration kan u vertellen of uw omgezette rijbewijs geldig is en of u deze kunt omruilen voor een Ests rijbewijs. Kan dat niet? Dan moet u opnieuw rijexamen doen.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig

Mijn Nederlandse rijbewijs is kwijt of gestolen in het buitenland. Wat nu?

Mijn Nederlandse rijbewijs is in beslag genomen in het buitenland. Wat nu?