NederlandWereldwijd

Nederlands rijbewijs omwisselen voor rijbewijs uit Denemarken

Woont u in Denemarken en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U kunt alleen uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Deens rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Deens rijbewijs bij de gemeente waar u woont. Dat moet volgens de Europese regels. U mag maar 1 Europees rijbewijs hebben. U hoeft niet opnieuw rijexamen te doen.

Let op: Uw Deense rijbewijs is misschien langer of korter geldig dan uw Nederlandse rijbewijs.

Omgezet rijbewijs?

Had u een rijbewijs uit een land van buiten de Europese Unie (EU)? En heeft u dat eerder rijbewijs omgewisseld naar een Nederlands rijbewijs? Niet alle landen in Europa erkennen uw omgewisselde rijbewijs als geldig rijbewijs. De organisatie die rijbewijzen afgeeft in Denemarken (Borger.dk, informatie in het Deens en Engels) kan u vertellen of uw omgewisselde rijbewijs geldig is en of u deze kunt omruilen voor een Deens rijbewijs. Kan dat niet? Dan moet u opnieuw rijexamen doen.

Rijbewijs kwijt?

Bent u uw rijbewijs kwijt? Dan heeft u voor het aanvragen van een Deens rijbewijs een echtheidsverklaring van de RDW nodig. Hierin staat of u met een rijbewijs geregistreerd staat in het rijbewijsregister. Op de website van de RDW leest u hoe u een echtheidsverklaring aanvraagt. Dit kost geld. Na uw betaling ontvangt u de echtheidsverklaring via de post op uw adres. De verklaring is in het Engels. U hoeft het niet te laten vertalen naar het Deens en niet te laten legaliseren.

Overige documenten

Op de website van Borger.dk leest u (in het Deens en Engels) welke documenten u nog meer nodig heeft voor het omwisselen van uw rijbewijs.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig

Mijn Nederlandse rijbewijs is kwijt of gestolen in het buitenland. Wat nu?

Mijn Nederlandse rijbewijs is in beslag genomen in het buitenland. Wat nu?