Nederland Wereldwijd

Nederlands rijbewijs omwisselen voor rijbewijs uit Cyprus

Woont u in Cyprus en is uw Nederlandse rijbewijs (bijna) verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs niet meer verlengen. U kunt alleen uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Cypriotisch rijbewijs.

Rijbewijs omwisselen

U kunt uw Nederlandse rijbewijs omwisselen voor een Cypriotisch rijbewijs bij het Citizen Service Centre (KEP). Dit kost geld. Dit moet volgens de Europese regels. U mag maar 1 Europees rijbewijs hebben. U hoeft niet opnieuw rijexamen te doen. U kunt uw aanvraag in persoon doen bij een van de kantoren voor de inspectie.

Let op: Uw Cypriotische rijbewijs is misschien langer of korter geldig dan uw Nederlandse rijbewijs.

Wat heb ik nodig?

Voor het aanvragen van een Cypriotisch rijbewijs heeft u de volgende documenten nodig:

  • formulier TOM 7D (verkrijgbaar bij districtskantoren)
  • een recente foto (45x35mm)
  • uw paspoort en een kopie van uw paspoort
  • uw Nederlandse rijbewijs en een kopie (uw Nederlandse rijbewijs wordt ingenomen en teruggezonden naar de RDW)
  • een kopie en een vertaling van uw Nederlandse rijbewijs. De vertaling moet gedaan worden door de Press and Information Office (PIO) (informatie in het Engels en Grieks)
  • Bent u ouder dan 70 jaar? Dan heeft u ook een medische verklaring van de arts nodig.

Omgezet rijbewijs?

Had u een rijbewijs uit een land van buiten de Europese Unie (EU)? En heeft u dat rijbewijs eerder omgewisseld naar een Nederlands rijbewijs? Niet alle landen in Europa erkennen uw omgewisselde rijbewijs als geldig rijbewijs. De Road Transport Department van het ministerie van Transport (informatie in het Engels, Grieks en Turks) kan u vertellen of uw omgewisselde rijbewijs geldig is en of u deze kunt omruilen voor een Cypriotisch rijbewijs. Kan dat niet? Dan moet u opnieuw rijexamen doen.

Rijbewijs kwijt?

Bent u uw rijbewijs kwijt? Dan heeft u voor het aanvragen van Cypriotisch rijbewijs een echtheidsverklaring van de RDW nodig. maar alleen als uw Nederlandse rijbewijs verlopen, kwijt of gestolen is. Hierin staat of u met een rijbewijs geregistreerd staat in het rijbewijsregister. Op de website van de RDW leest u hoe u een echtheidsverklaring aanvraagt. Dit kost geld. Na uw betaling ontvangt u de echtheidsverklaring via de post op uw adres. De verklaring is in het Engels. U hoeft het niet te laten vertalen of legaliseren.

Contact

Komt u er niet uit? Wij helpen u verder.
Neem contact op met ons

Ook nuttig