NederlandWereldwijd

Reisadvies Sint Eustatius

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Reist u naar Sint Eustatius? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.
Laatst gewijzigd op: 30-05-2024
Nog steeds geldig op: 25-07-2024

In het kort

De kleurcode van het reisadvies voor Sint Eustatius is groen. U kunt erheen reizen. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico’s.

E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Aruba of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Verder in dit reisadvies

Op Sint Eustatius komt weinig criminaliteit voor. Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Drugs

U mag op Sint Eustatius geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. Op Sint Eustatius zijn straffen veel zwaarder dan in Europees Nederland.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Sint Eustatius reizen? De wetten en de gebruiken tegenover lhbtiq+ personen zijn vergelijkbaar met die van Europees Nederland. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

 

Tropische stormen

Op Sint Eustatius kunnen het hele jaar door tropische stormen of orkanen voorkomen. De kans hierop is het grootst in het orkaanseizoen, dat loopt van juni tot en met november. Bekijk of er actuele waarschuwingen voor stormen zijn op de website van het KNMI van Caribisch Nederland.

Bent u tijdens een tropische storm op Sint Eustatius?

 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten, bijvoorbeeld de brandweer of politie.
 • Houd de (lokale) media in de gaten. De situatie kan snel veranderen.
 • Neem contact op met de lokale autoriteiten, uw hotel of reisorganisatie als u een vraag heeft over de actuele situatie.
   

Lokale hulpdiensten

Heeft u direct hulp nodig op Sint Eustatius? Neem contact op met de lokale hulpdiensten via:

 • Politie: 911
 • Ziekenhuis (Queen Beatrix Medical Center): 912
 • Brandweer: 919

Nood- of crisissituatie

 • Bent u op het eiland en is er een noodsituatie? Bijvoorbeeld: u bent opgenomen in het ziekenhuis, of u bent bestolen. Lees wat u kunt doen in geval van nood.
 • Komt u in een crisissituatie terecht (zoals politieke onrust, een terroristische aanslag of natuurgeweld)? Lees wat u kunt doen in een crisissituatie.
 • Laat uw familie/vrienden weten hoe het met u gaat.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.
 • Maakt u een georganiseerde reis? Houd contact met uw reisorganisatie.
 • Heeft u hulp nodig? Neem contact op met de politie.

Geen Nederlandse ambassade op Sint Eustatius

Er is geen Nederlandse ambassade op Sint Eustatius. Neem in geval van nood contact op met de lokale hulpdiensten. Het politie: alarmnummer 911, adres: Van Tonningenweg, Oranjestad.

Of de lokale overheid (het openbaar Lichaam Sint Eustatius) via +59 93 18 33 35

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die extra kosten dekt. Bijvoorbeeld van ziekenhuisopname, of als u naar Europees Nederland moet worden vervoerd (repatriëring). Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Voor een reis naar Sint Eustatius is een goede reisverzekering extra belangrijk. Want de gezondheidszorg is beperkt. Als u in het ziekenhuis belandt, moet u mogelijk naar Sint Maarten of naar een ander land worden overgebracht voor medische zorg.
 • Gaat u een (extreme) sport beoefenen? Sluit een extra verzekering af.

Paspoort

 • U heeft een geldig paspoort nodig om naar Sint Eustatius te reizen.
 • Uw Nederlandse paspoort moet geldig zijn tijdens de hele periode dat u op Sint Eustatius bent.

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort nodig voor een reis naar Sint Eustatius. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft om te reizen met een minderjarig kind en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Rijbewijs

Uw Nederlandse rijbewijs is geldig op Sint Eustatius.

Gebruikt u medicijnen?

Wat mag ik meenemen naar Sint Eustatius?

Check wat u mag meenemen naar Sint Eustatius op de website van de belastingdienst van Caribisch Nederland.

Wat mag ik mee terugnemen naar Nederland?

Bekijk wat u vanaf Sint Eustatius mee terug mag nemen naar Europees Nederland op de pagina Wat mag ik meenemen naar Nederland?